Пиріжки з печінкою та яйцями
Час приготування:
180 хв.
Кухня
Інгредієнти:
Для тіста:
- 300 г борошна
- 200 г вершкового масла
- 100 мл білого сухого вина
Для начинки:
- 300 г яловичої печінки
- 1 цибулина
- 2 яйця
- 100 мл молока
- 1 ст.л. борошна
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Підготуйте всі інгредієнти для тіста. Витягніть вершкове масло з холодильника заздалегідь, щоб воно розтануло та стало м'яким.
- Підігрійте вино до температури 50-60°C, додайте нарізане на шматочки або натерте на терці масло.
- Перемішуйте суміш віночком до повної однорідності.
- Поступово додавайте просіяне через сито борошно, замісіть гладке та м'яке тісто.
- Обмотайте шар тіста харчовою плівкою та відправте в холодильник на 3 години.
- Промийте печінку, добре її витріть. Яйця залийте холодною водою і поставте на вогонь. Після закипання варіть їх близько 10 хвилин, потім злийте кип'яток, залийте яйця льодяною водою і залиште охолоджуватися.
- Опустіть печінку на одну хвилину в киплячу воду, потім вийміть та відразу зніміть трохи побілілу плівку. Видаліть великі судини і протоки з печінки, наріжте її великими шматками та замочіть у холодному молоці або воді (можна змішати воду з молоком) на півгодини-годину.
- На тарілку насипте борошно, наріжте печінку тонкими скибочками, обсипте чорним меленим перцем та обваляйте з усіх сторін у борошні.
- Розігрійте кілька ложок рослинної олії у сковороді та викладіть шматочки печінки у паніровці. Смажте близько 7-10 хвилин з кожного боку на середньому вогні. Перекладіть смажену печінку на паперовий рушник або серветки, щоб прибрати зайву олію.
- Пропустіть охолоджену або теплу печінку через м'ясорубку. Можна використовувати блендер.
- Очищені варені яйця наріжте дрібними кубиками.
- Очистіть і наріжте цибулю якомога дрібніше.
- У сковорідку налийте 1-2 ст.л. рослинної олії, розігрійте її та додайте цибулю. Смажте її близько 5 хвилин до рум'яності, регулярно помішуючи, на невеликому або середньому вогні.
- Поєднайте в одній мисці або салатниці печінку з вареними яйцями, смаженою цибулею, посоліть та поперчіть за смаком.
- За бажанням для густоти можна додати ложку сметани або майонезу.
- Вийміть тісто з холодильника, сформуйте з нього брусок і наріжте порційні кружечки.
- Розкатайте кожен шматочок тіста в коло близько 10 см у діаметрі. На один бік кола покладіть 1-2 ст.л. начинки з печінки та яєць, накрийте іншим боком тіста і притисніть краї по всій довжині пиріжка. За бажанням краї можна обрізати спеціальним фігурним ножем. Або скористатись для притискання виделкою.
- Перекладіть вироби на лист, змащений рослинною олією. У невеликій мисці розбийте сире яйце, збийте його виделкою та змастіть ним поверхню пиріжків за допомогою силіконової кисті.
- Готуйте пиріжки з печінкою та яйцями до золотистої скоринки при 200°C (це займе 15-20 хвилин). Вийміть лист, дайте пиріжкам "відпочити" 10 хвилин, після чого подавайте до столу. Особливо смачно зі сметаною. Смачного!