Пиріжки з печінкою та яйцями

Пиріжки з печінкою та яйцями
4.0
(14)
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 300 г борошна
  • 200 г вершкового масла
  • 100 мл білого сухого вина

Для начинки:

  • 300 г яловичої печінки
  • 1 цибулина
  • 2 яйця
  • 100 мл молока
  • 1 ст.л. борошна
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Підготуйте всі інгредієнти для тіста. Витягніть вершкове масло з холодильника заздалегідь, щоб воно розтануло та стало м'яким.
  2. Підігрійте вино до температури 50-60°C, додайте нарізане на шматочки або натерте на терці масло.
  3. Перемішуйте суміш віночком до повної однорідності.
  4. Поступово додавайте просіяне через сито борошно, замісіть гладке та м'яке тісто.
  5. Обмотайте шар тіста харчовою плівкою та відправте в холодильник на 3 години.
  6. Промийте печінку, добре її витріть. Яйця залийте холодною водою і поставте на вогонь. Після закипання варіть їх близько 10 хвилин, потім злийте кип'яток, залийте яйця льодяною водою і залиште охолоджуватися.
  7. Опустіть печінку на одну хвилину в киплячу воду, потім вийміть та відразу зніміть трохи побілілу плівку. Видаліть великі судини і протоки з печінки, наріжте її великими шматками та замочіть у холодному молоці або воді (можна змішати воду з молоком) на півгодини-годину.
  8. На тарілку насипте борошно, наріжте печінку тонкими скибочками, обсипте чорним меленим перцем та обваляйте з усіх сторін у борошні.
  9. Розігрійте кілька ложок рослинної олії у сковороді та викладіть шматочки печінки у паніровці. Смажте близько 7-10 хвилин з кожного боку на середньому вогні. Перекладіть смажену печінку на паперовий рушник або серветки, щоб прибрати зайву олію.
  10. Пропустіть охолоджену або теплу печінку через м'ясорубку. Можна використовувати блендер.
  11. Очищені варені яйця наріжте дрібними кубиками.
  12. Очистіть і наріжте цибулю якомога дрібніше.
  13. У сковорідку налийте 1-2 ст.л. рослинної олії, розігрійте її та додайте цибулю. Смажте її близько 5 хвилин до рум'яності, регулярно помішуючи, на невеликому або середньому вогні.
  14. Поєднайте в одній мисці або салатниці печінку з вареними яйцями, смаженою цибулею, посоліть та поперчіть за смаком.
  15. За бажанням для густоти можна додати ложку сметани або майонезу.
  16. Вийміть тісто з холодильника, сформуйте з нього брусок і наріжте порційні кружечки.
  17. Розкатайте кожен шматочок тіста в коло близько 10 см у діаметрі. На один бік кола покладіть 1-2 ст.л. начинки з печінки та яєць, накрийте іншим боком тіста і притисніть краї по всій довжині пиріжка. За бажанням краї можна обрізати спеціальним фігурним ножем. Або скористатись для притискання виделкою.
  18. Перекладіть вироби на лист, змащений рослинною олією. У невеликій мисці розбийте сире яйце, збийте його виделкою та змастіть ним поверхню пиріжків за допомогою силіконової кисті.
  19. Готуйте пиріжки з печінкою та яйцями до золотистої скоринки при 200°C (це займе 15-20 хвилин). Вийміть лист, дайте пиріжкам "відпочити" 10 хвилин, після чого подавайте до столу. Особливо смачно зі сметаною. Смачного!