Листкові равлики
Час приготування:
60 хв.
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг листкового теста (за бажанням - дріжджового)
- 0,5 кг свіжих печериць
- 300 г свинячо-яловичого фаршу
- 200 г твердого сиру
- 1 цибулина
- 10 оливок
- 2 ст.л. майонезу
- 1 ч.л. томатної пасти
- невеликий пучок зелені
- 1 зубчик часнику
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Фарш розітріть виделкою, додайте нарізану зелень. Трохи підсоліть, поперчить та ретельно розітріть виделкою. Залиште на час приготування тіста та грибів.
- Тим часом розігрійте духовку до 180°C, залиште розморажуватися листкове тісто, накривши його плівкою. Гриби промийте, обсушіть, наріжте невеликими шматочками. Цибулю очистіть і наріжте як найдрібніше ножем, обсмажте на 1-2 ст. ложках рослинної олії на невеликому вогні до легкого золотистого кольору. Додайте нарізані печериці та перемішуйте, поки з них вийде вся волога.
- Після цього дайте їм потушитись у власному соці близько 8 хвилин, поки цей сік не випарується. Потім обсмажте їх у залишку олії на середньому вогні, постійно помішуючи лопаткою, протягом 2-3 хвилин.
- У невеликому посуді змішайте майонез з томатною пастою, додайте нарізаний ножем чи подавлений через часникодавку зубчик часнику. Оливки дрібно наріжте ножем, залишки зелені подрібніть. Сир натріть на великій тертці.
- Тісто розкатайте на столі, присипаному борошном, рівномірно розподіліть прямокутний шар томатного соусу за допомогою пензлика.
- Викладіть шарами всю начинку: спочатку фарш з зеленню.
- Потім гриби, трохи зелені.
- Наступним шаром викладіть натертий сир і нарізані оливки.
- Згорніть усе не дуже щільним рулетом, якщо краї погано клеються - злегка зволожте їх водою. Поріжте рулет на шматочки товщиною близько 3 см.
- Викладіть отримані равлики з фаршем на лист, змащений рослинною олією або викладений пергаментною бумагою.
- Випікайте листкові равлики в розігрітій до 180°C духовці приблизно 20-30 хвилин, доки верх не зарум'яніться. Подавати готові равлики можна як гарячими, так і остиглими. Смачного!
Насолоджуйтесь кулінарною магією цих апетитних равликів. Незвичайне поєднання грибів, фаршу та сиру в листковому тісті робить цей рецепт справжньою вишуканістю на вашому столі. Спробуйте зі смаком приготувати цю страву та порадуйте своїх близьких