Листкові равлики

Листкові равлики
5.0
(15)
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг листкового теста (за бажанням - дріжджового)
  • 0,5 кг свіжих печериць
  • 300 г свинячо-яловичого фаршу
  • 200 г твердого сиру
  • 1 цибулина
  • 10 оливок
  • 2 ст.л. майонезу
  • 1 ч.л. томатної пасти
  • невеликий пучок зелені
  • 1 зубчик часнику
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Фарш розітріть виделкою, додайте нарізану зелень. Трохи підсоліть, поперчить та ретельно розітріть виделкою. Залиште на час приготування тіста та грибів.
  2. Тим часом розігрійте духовку до 180°C, залиште розморажуватися листкове тісто, накривши його плівкою. Гриби промийте, обсушіть, наріжте невеликими шматочками. Цибулю очистіть і наріжте як найдрібніше ножем, обсмажте на 1-2 ст. ложках рослинної олії на невеликому вогні до легкого золотистого кольору. Додайте нарізані печериці та перемішуйте, поки з них вийде вся волога.
  3. Після цього дайте їм потушитись у власному соці близько 8 хвилин, поки цей сік не випарується. Потім обсмажте їх у залишку олії на середньому вогні, постійно помішуючи лопаткою, протягом 2-3 хвилин.
  4. У невеликому посуді змішайте майонез з томатною пастою, додайте нарізаний ножем чи подавлений через часникодавку зубчик часнику. Оливки дрібно наріжте ножем, залишки зелені подрібніть. Сир натріть на великій тертці.
  5. Тісто розкатайте на столі, присипаному борошном, рівномірно розподіліть прямокутний шар томатного соусу за допомогою пензлика.
  6. Викладіть шарами всю начинку: спочатку фарш з зеленню.
  7. Потім гриби, трохи зелені.
  8. Наступним шаром викладіть натертий сир і нарізані оливки.
  9. Згорніть усе не дуже щільним рулетом, якщо краї погано клеються - злегка зволожте їх водою. Поріжте рулет на шматочки товщиною близько 3 см.
  10. Викладіть отримані равлики з фаршем на лист, змащений рослинною олією або викладений пергаментною бумагою.
  11. Випікайте листкові равлики в розігрітій до 180°C духовці приблизно 20-30 хвилин, доки верх не зарум'яніться. Подавати готові равлики можна як гарячими, так і остиглими. Смачного!

Насолоджуйтесь кулінарною магією цих апетитних равликів. Незвичайне поєднання грибів, фаршу та сиру в листковому тісті робить цей рецепт справжньою вишуканістю на вашому столі. Спробуйте зі смаком приготувати цю страву та порадуйте своїх близьких