Самса з гарбузом

Самса з гарбузом
4.2
(10)
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для самси:

  • 250 г борошна
  • 150 мл води
  • 50 г топленого або звичайного вершкового масла
  • 0,5 ч.л. солі

Гарбузова начинка для самси:

  • 350-400 г гарбуза (вага без шкірки та насіння)
  • 1 цибулина
  • щіпка каррі
  • чорний та червоний мелений перець за смаком
  • сіль за смаком

Рецепт приготування:

  1. Просійте борошно в миску, додайте сіль та розмішайте. У центрі зробіть "глибоку яму", обережно долийте туди холодну воду тонким струмочком. Підбираючи борошно з країв, замісіть круте тісто, обгорніть харчовою плівкою та залиште в холодильнику на півгодини.
  2. Вийміть тісто з холодильника, розкатайте його в шар товщиною 2 мм. Змастіть маслом, згорніть у щільний рулет, прикрийте плівкою і залиште в холодильнику на ще півгодини-годину. Потім поріжте рулет на шматочки товщиною 3-5 см.
  3. Розкатайте кожен шматочок рулету у коржик до товщини 2-3 мм.
  4. Натріть гарбуз соломкою, цибулю наріжте напівкільцями. Розігрійте кілька ложок рослинної олії на сковороді, додайте тертий гарбуз та порізану цибулю, обсмажте їх разом близько 5-7 хвилин на невеликому вогні до м'якості. Посоліть, додайте перець та спеції за смаком.
  5. На кожен коржик покладіть ложку гарбузової начинки.
  6. З'єднайте краї тіста над начинкою, стісніть їх рукою. При необхідності злегка зволожте краї водою.
  7. Сформуйте трикутну форму самси з кожного коржика з гарбузовою начинкою.
  8. Розкладіть вироби на лист, змащений олією. Помажте поверхню тіста збитим віделкою яйцем та посипте кунжутом (за бажанням).
  9. Випікайте самсу з гарбузом приблизно 15 хвилин при 200°C. Як тільки тісто зарум'яниться, вийміть лист і залиште на 10 хвилин, щоб самса остигла. Подавайте пиріжки до столу гарячими або теплими. Смачного!

Самса з гарбузом - це чудовий спосіб спробувати східний смак на власній кухні. Складна структура тіста та ароматна начинка роблять цю страву неперевершеною. Вам точно захочеться поділитися цим рецептом з друзями та родиною!