Самса з гарбузом
Час приготування:
90 хв.
Кухня
Інгредієнти:
Тісто для самси:
- 250 г борошна
- 150 мл води
- 50 г топленого або звичайного вершкового масла
- 0,5 ч.л. солі
Гарбузова начинка для самси:
- 350-400 г гарбуза (вага без шкірки та насіння)
- 1 цибулина
- щіпка каррі
- чорний та червоний мелений перець за смаком
- сіль за смаком
Рецепт приготування:
- Просійте борошно в миску, додайте сіль та розмішайте. У центрі зробіть "глибоку яму", обережно долийте туди холодну воду тонким струмочком. Підбираючи борошно з країв, замісіть круте тісто, обгорніть харчовою плівкою та залиште в холодильнику на півгодини.
- Вийміть тісто з холодильника, розкатайте його в шар товщиною 2 мм. Змастіть маслом, згорніть у щільний рулет, прикрийте плівкою і залиште в холодильнику на ще півгодини-годину. Потім поріжте рулет на шматочки товщиною 3-5 см.
- Розкатайте кожен шматочок рулету у коржик до товщини 2-3 мм.
- Натріть гарбуз соломкою, цибулю наріжте напівкільцями. Розігрійте кілька ложок рослинної олії на сковороді, додайте тертий гарбуз та порізану цибулю, обсмажте їх разом близько 5-7 хвилин на невеликому вогні до м'якості. Посоліть, додайте перець та спеції за смаком.
- На кожен коржик покладіть ложку гарбузової начинки.
- З'єднайте краї тіста над начинкою, стісніть їх рукою. При необхідності злегка зволожте краї водою.
- Сформуйте трикутну форму самси з кожного коржика з гарбузовою начинкою.
- Розкладіть вироби на лист, змащений олією. Помажте поверхню тіста збитим віделкою яйцем та посипте кунжутом (за бажанням).
- Випікайте самсу з гарбузом приблизно 15 хвилин при 200°C. Як тільки тісто зарум'яниться, вийміть лист і залиште на 10 хвилин, щоб самса остигла. Подавайте пиріжки до столу гарячими або теплими. Смачного!
Самса з гарбузом - це чудовий спосіб спробувати східний смак на власній кухні. Складна структура тіста та ароматна начинка роблять цю страву неперевершеною. Вам точно захочеться поділитися цим рецептом з друзями та родиною!