Сирники без борошна
Кухня
Інгредієнти:
- 220-250 г сиру
- 2 яйця
- 4 ст. вівсяних пластівців
- 2 ст.л. манки
- 1 ст.л. цукру
- 1/4 ч.л. розпушувача тіста
- щіпка солі
- жменя ізюму
Рецепт приготування:
- Сир обов'язково протерти через сито або ретельно розтерти виделкою.
- Додати сирі яйця, добре перемішати виделкою до однорідної консистенції.
- Додати цукор (білий або коричневий), ретельно перемішати.
- Додати вівсяні пластівці швидкого приготування.
- Потім додати манку, щіпку солі, ванілін і розпушувач тіста.
- Добре перемішати все та залишити на 10 хвилин, щоб манка набрала об'єму.
- Якщо ви використовуєте ізюм, потрібно залити його окропом та залишити на 5-10 хвилин. Потім воду слід злити та просушити ізюм на рушнику. Потім додати його до тіста для сирників без борошна і знову добре перемішати.
- На сковороду налити олію (2 ст.л.), поставити на вогонь і добре розігріти.
- На розігріту олію вилити великою ложкою сирники. Обсмажуйте їх на середньому вогні з обох боків до золотистої скоринки, потім зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою і готуйте ще 2-3 хвилини, щоб пропіклося усе тісто.
- Зняти кришку, перекласти готові вироби на відповідну тарілку і подавати до столу гарячими. При подачі полити сирники з вівсяних пластівців варенням, повидлом, медом або згущеним молоком. Смачного!
Ці сирники — це відмінний спосіб поєднати смак і користь. Вівсяні пластівці надають їм хрусткості та більше клітковини, а сир додає білок і кальцій. Експериментуйте з начинкою та приправами, щоб створити свій власний неперевершений рецепт сирників. Успіхів вам!