Торт "Рафаелло" з сиром
Час приготування:
480 хв.
Кухня
Інгредієнти:
Для тіста:
- 500-600 г борошна
- 200 г сиру
- 200 г цукру
- 2 яйця
- 1 ч.л. соди (без гірки)
- 1/3 ч.л. солі
Для крему:
- 600 мл молока
- 250 г вершкового масла
- 2 яйця
- 100 г цукру
- 80 г кокосової стружки
- 2 ст.л. борошна
- 10 г ванільного цукру
- декілька крапель ароматизатору "Кокос" - за бажанням
- мигдаль для прикраси - за бажанням
Рецепт приготування:
- Розбийте яйця у миску, додайте цукор та збийте міксером до отримання пишної піни (приблизно 5 хвилин).
- Додайте до маси сир і перемішуйте до повного розчинення крихти. Додайте 150 г борошна, сіль, соду та збийте на середній швидкості до однорідної консистенції.
- Поступово додайте ще 150 г борошна та перемішайте міксером.
- Замісіть решту частини борошна (200-300 г), замісіть м'яке, але не липке до рук тісто, яке добре розкатується.
- Розділіть тісто на 6-8 однакових шматочків, кожний огорніть окремо харчовою плівкою та приберіть в холодильник на годину (можна на ніч або кілька годин).
- Приготуйте заварний крем для торту "Рафаелло". Приблизно 2/3 молока влийте в каструлю, додайте цукор та поставте на вогонь. Помішуючи, доведіть суміш до кипіння. Розбийте яйця в окрему миску, додайте борошно, залишок молока. Збийте віночком до однорідності. Швидко та інтенсивно змішуючи яйця, влийте до них кипляче солодке молоко. Перелийте крем в каструлю і поставте на вогонь. Помішуючи, знову доведіть до кипіння і варіть на невеликому вогні до легкого загусання, постійно при цьому помішуючи віночком.
- Зніміть крем з плити, накрийте кришкою і залиште охолоджуватися. Поріжте вершкове масло на шматочки і залиште на півгодини при кімнатній температурі, щоб воно стало м'яким. Після цього збийте масло, що розтало, міксером до пишності, додайте ароматизатор згідно інструкції на упаковці, всипте ванільний цукор і перемішайте міксером. Поступово додавайте ложкою весь заварний охолоджений крем та збивайте суміш міксером до однорідності.
- По одному шматочку виймайте тісто з холодильника, розкочуйте кожний до мінімальної товщини (2-4 мм). Розігрійте духовку до 200°C, лист підсипте борошном.
- Перекладіть розкатаний шматочок тіста на лист, проколіть в кількох місцях виделкою і відправте в розігріту духовку. Випікайте 4-5 хвилин до золотистості. За цей час розкотайте наступний шматочок тіста.
- Таким чином розкотайте, проколіть та випікайте до готовності всі коржі. Ще гарячими вони повинні бути обрізані по круглій формі або тарілці відповідного діаметру. Обрізки можна подрібнити і використовувати для прикраси.
- Намастіть кожний корж густим шаром крему, посипте кокосовою стружкою. Складіть коржі стопкою і прикрасьте торт залишками крему, обмажте боки. Посипте всю поверхню та боки торту кокосовою стружкою, а потім приберіть посудину в холодильник на ніч для просочення. Готовий торт прикрасьте мигдалем або готовими цукерками Рафаелло. Поріжте торт із сирних коржів з кокосовим кремом на порційні шматочки та подавайте до столу. Приємного чаювання!