Торт "Рафаелло" з сиром

Торт "Рафаелло" з сиром
4.8
(5)
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 500-600 г борошна
  • 200 г сиру
  • 200 г цукру
  • 2 яйця
  • 1 ч.л. соди (без гірки)
  • 1/3 ч.л. солі

Для крему:

  • 600 мл молока
  • 250 г вершкового масла
  • 2 яйця
  • 100 г цукру
  • 80 г кокосової стружки
  • 2 ст.л. борошна
  • 10 г ванільного цукру
  • декілька крапель ароматизатору "Кокос" - за бажанням
  • мигдаль для прикраси - за бажанням

Рецепт приготування:

  1. Розбийте яйця у миску, додайте цукор та збийте міксером до отримання пишної піни (приблизно 5 хвилин).
  2. Додайте до маси сир і перемішуйте до повного розчинення крихти. Додайте 150 г борошна, сіль, соду та збийте на середній швидкості до однорідної консистенції.
  3. Поступово додайте ще 150 г борошна та перемішайте міксером.
  4. Замісіть решту частини борошна (200-300 г), замісіть м'яке, але не липке до рук тісто, яке добре розкатується.
  5. Розділіть тісто на 6-8 однакових шматочків, кожний огорніть окремо харчовою плівкою та приберіть в холодильник на годину (можна на ніч або кілька годин).
  6. Приготуйте заварний крем для торту "Рафаелло". Приблизно 2/3 молока влийте в каструлю, додайте цукор та поставте на вогонь. Помішуючи, доведіть суміш до кипіння. Розбийте яйця в окрему миску, додайте борошно, залишок молока. Збийте віночком до однорідності. Швидко та інтенсивно змішуючи яйця, влийте до них кипляче солодке молоко. Перелийте крем в каструлю і поставте на вогонь. Помішуючи, знову доведіть до кипіння і варіть на невеликому вогні до легкого загусання, постійно при цьому помішуючи віночком.
  7. Зніміть крем з плити, накрийте кришкою і залиште охолоджуватися. Поріжте вершкове масло на шматочки і залиште на півгодини при кімнатній температурі, щоб воно стало м'яким. Після цього збийте масло, що розтало, міксером до пишності, додайте ароматизатор згідно інструкції на упаковці, всипте ванільний цукор і перемішайте міксером. Поступово додавайте ложкою весь заварний охолоджений крем та збивайте суміш міксером до однорідності.
  8. По одному шматочку виймайте тісто з холодильника, розкочуйте кожний до мінімальної товщини (2-4 мм). Розігрійте духовку до 200°C, лист підсипте борошном.
  9. Перекладіть розкатаний шматочок тіста на лист, проколіть в кількох місцях виделкою і відправте в розігріту духовку. Випікайте 4-5 хвилин до золотистості. За цей час розкотайте наступний шматочок тіста.
  10. Таким чином розкотайте, проколіть та випікайте до готовності всі коржі. Ще гарячими вони повинні бути обрізані по круглій формі або тарілці відповідного діаметру. Обрізки можна подрібнити і використовувати для прикраси.
  11. Намастіть кожний корж густим шаром крему, посипте кокосовою стружкою. Складіть коржі стопкою і прикрасьте торт залишками крему, обмажте боки. Посипте всю поверхню та боки торту кокосовою стружкою, а потім приберіть посудину в холодильник на ніч для просочення. Готовий торт прикрасьте мигдалем або готовими цукерками Рафаелло. Поріжте торт із сирних коржів з кокосовим кремом на порційні шматочки та подавайте до столу. Приємного чаювання!