Торт "Гніздо глухаря"

Торт "Гніздо глухаря"
4.1
(7)
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для шариків:

  • 500-600 г борошна
  • 3 яйця
  • 150 г маргарина або вершкового масла
  • 6 ст.л. цукру
  • 3 ст.л. меду
  • 1,5-2 ч.л. соди
  • щіпка солі

Шоколадна глазур для торту:

  • 0,5 кг сметани 25%
  • 8 ст.л. цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 4 ст.л. какао-порошку
  • 20 г чорного шоколаду (або 1 ст.л. какао-порошку)

Крем для торту "Гніздо глухаря":

  • 300-350 г сметани 20-25%
  • 7 ст.л. цукру
  • 10 г ванільного цукру

+жменя горіхів за кількістю шариків тіста

 

Рецепт приготування:

  1. Влити 3 ложки меду в миску та, якщо потрібно, розтопити його на водяній бані.
  2. Додати соду до меду та перемішати. Гасити соду не обов'язково, але для надійності можна додати декілька крапель оцту.
  3. У іншій мисці збити яйця, додати щіпку солі та збити віночком до однорідності.
  4. Додати цукор і знову збити віночком до його майже повного розчинення.
  5. Розм'якшити масло, залишивши його на 30 хвилин при кімнатній температурі, або розтопити його в мікрохвильовці до дуже м'якої консистенції. З'єднати масло з медом, яєчною масою та збити все віночком або міксером.
  6. Додати просіяне борошно, поступово змішуючи його через сито, та замісити круте тісто. Залишити на 15-30 хвилин.
  7. Розділити тісто на однакові за розміром кульки, кожна з них повинна бути розміром з горіх волоський.
  8. Розтягнути кульку в руці, покласти всередину горішок та закрити краї. Знову замісити кульку так, щоб горішок опинився всередині.
  9. Викласти кульки на лист, вкритий пекарським папером, та випікати 20 хвилин при 180°C до ніжної золотистості.
  10. Поки кульки охолоджуються, приготувати шоколадну глазур для торту "Гніздо глухаря". З'єднати сметану з цукром у каструлі, поставити на середній вогонь і розмішувати до розчинення цукру віночком.
  11. До гарячої, але не киплячої глазурі додати какао-порошок, подрібнений чорний шоколад та постійно мішати віночком до закипання. Відразу після закипання вимкнути вогонь і розмішувати глазур до повного розчинення шоколаду і какао-порошку. Додати нарізане кубиками вершкове масло і розмішувати до його розчинення.
  12. Опускати по 5-6 кульок в глазур та залишати їх просочуватися 5 хвилин, періодично помішуючи. Частину кульок залишити для світлого крему.
  13. Велику миску вистелити шоколадними кульками, щільно розташованими по колу (це "гніздо"). Поступово виставити кульки в коло.
  14. Для білого крему змішати сметану з ванільним та звичайним цукром, збити віночком до повного розчинення всього цукру. Опустити в крем залишок кульок та залишити їх 5-7 хвилин просочуватися, іноді поливаючи їх зверху кремом.
  15. У центр "гнізда" покласти "яйця" з білих кульок. Залишений сметанний крем влити у центр та залити ним кульки в гнізді.
  16. Залишити торт "Гніздо глухаря" на ніч (мінімум 12 годин), або на добу у холодильнику, щоб крем і глазур змогли просочити торт. При подачі прикрасити за власним смаком та нарізати на шматочки. Смачного!

Цей торт - справжній шедевр у світі десертів. Його неймовірний смак та апетитний вигляд точно вразить вас та ваших гостей. Спробуйте втілити цей рецепт у життя і насолоджуйтеся кожним шматочком цього неперевершеного десерту!