Різдвяний кекс

Різдвяний кекс
4.0
(14)
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 яйця
  • 150 г вершкового масла
  • 150 г сухофруктів (ізюм, журавлина, вишня, курага)
  • 125 г борошна
  • 125 г цукру
  • 2 мандарини
  • 2 ст.л. апельсинового лікеру
  • 20 г вершкового масла (для мандаринів)
  • 1 ч.л. розпушувача

Рецепт приготування:

  1. Очистіть мандарини від шкірки, розберіть на часточки та залиште їх просихати протягом години. Вершкове масло для тіста та яйця вийміть з холодильника, залиште при кімнатній температурі на 30-60 хвилин, щоб вони прогрілись, а масло розтопилося.
  2. Усі сухофрукти покладіть у маленьку миску, залийте 2 ст. л. лікеру та 1 ст. л. окропу, перемішайте та залиште настоятися протягом 30-60 хвилин.
  3. Розтопіть на слабкому вогні 1 ст. л. вершкового масла (20 г), додайте 1 ч. л. цукру та перемішайте. Перекладіть в сковороду часточки мандарину та обсмажте з обох боків протягом 2-3 хвилин.
  4. Карамелізовані мандарини для різдвяного кексу перекладіть на окрему тарілку. У ту саму сковороду з залишком масла перекладіть сухофрукти (разом з лікером) та готуйте на середньому вогні, постійно помішуючи, доки вся волога випарується.
  5. Розтоплене вершкове масло збийте міксером до пишності. Поступово додайте цукор та збивайте ще 3-5 хвилин на високих обертах, доки не отримаєте пишну та майже однорідну кремову консистенцію.
  6. Додайте до масляного крему сирі яйця, ретельно збиваючи суміш міксером після додавання кожного яйця.
  7. Маса має збільшитися в об'ємі, стати дуже м'якою та ніжною.
  8. Просійте борошно через сито з розпушувачем, додайте отриману суміш до масляно-яєчної маси. Додайте мандарини, сухофрукти і ще раз перемішайте.
  9. Перекладіть готове тісто в форму для випічки, попередньо змащену вершковим маслом та обсипану борошном або застелену пергаментом.
  10. Випікайте різдвяний кекс у духовці протягом години при 180°C. Після цього вийміть форму, накрийте легким рушником та залиште на декілька хвилин охолоджуватися. Перекладіть готовий кекс на решітку та, поки він ще гарячий, обсипте цукровою пудрою.
  11. Готовий різдвяний кекс смачний як у теплому, так і в повністю охолодженому вигляді. Прикрасьте його на свій смак та подавайте до столу. Смачного!

Цей рецепт різдвяного кексу створить особливу атмосферу у вашому будинку. Спробуйте подарувати його близьким - вразіть їх чарівним поєднанням смаків та ароматів свята!