Різдвяний кекс
Час приготування:
90 хв.
Кухня
Інгредієнти:
- 3 яйця
- 150 г вершкового масла
- 150 г сухофруктів (ізюм, журавлина, вишня, курага)
- 125 г борошна
- 125 г цукру
- 2 мандарини
- 2 ст.л. апельсинового лікеру
- 20 г вершкового масла (для мандаринів)
- 1 ч.л. розпушувача
Рецепт приготування:
- Очистіть мандарини від шкірки, розберіть на часточки та залиште їх просихати протягом години. Вершкове масло для тіста та яйця вийміть з холодильника, залиште при кімнатній температурі на 30-60 хвилин, щоб вони прогрілись, а масло розтопилося.
- Усі сухофрукти покладіть у маленьку миску, залийте 2 ст. л. лікеру та 1 ст. л. окропу, перемішайте та залиште настоятися протягом 30-60 хвилин.
- Розтопіть на слабкому вогні 1 ст. л. вершкового масла (20 г), додайте 1 ч. л. цукру та перемішайте. Перекладіть в сковороду часточки мандарину та обсмажте з обох боків протягом 2-3 хвилин.
- Карамелізовані мандарини для різдвяного кексу перекладіть на окрему тарілку. У ту саму сковороду з залишком масла перекладіть сухофрукти (разом з лікером) та готуйте на середньому вогні, постійно помішуючи, доки вся волога випарується.
- Розтоплене вершкове масло збийте міксером до пишності. Поступово додайте цукор та збивайте ще 3-5 хвилин на високих обертах, доки не отримаєте пишну та майже однорідну кремову консистенцію.
- Додайте до масляного крему сирі яйця, ретельно збиваючи суміш міксером після додавання кожного яйця.
- Маса має збільшитися в об'ємі, стати дуже м'якою та ніжною.
- Просійте борошно через сито з розпушувачем, додайте отриману суміш до масляно-яєчної маси. Додайте мандарини, сухофрукти і ще раз перемішайте.
- Перекладіть готове тісто в форму для випічки, попередньо змащену вершковим маслом та обсипану борошном або застелену пергаментом.
- Випікайте різдвяний кекс у духовці протягом години при 180°C. Після цього вийміть форму, накрийте легким рушником та залиште на декілька хвилин охолоджуватися. Перекладіть готовий кекс на решітку та, поки він ще гарячий, обсипте цукровою пудрою.
- Готовий різдвяний кекс смачний як у теплому, так і в повністю охолодженому вигляді. Прикрасьте його на свій смак та подавайте до столу. Смачного!
Цей рецепт різдвяного кексу створить особливу атмосферу у вашому будинку. Спробуйте подарувати його близьким - вразіть їх чарівним поєднанням смаків та ароматів свята!