Торт "Трюфель"
Час приготування:
480 хв.
Кухня
Інгредієнти:
Шоколадний бісквіт для торту:
- 170-200 г борошна
- 200 г цукру
- 100 мл молока
- 100 мл кип'ятка
- 1 яйце
- 2-3 ст.л. какао-порошку
- 2-3 ст.л. рослинної олії
- 1 пачка розпушувача (15 г)
Крем для торту "Трюфель":
- банка вареного згущеного молока (близько 400 г)
- 200 г вершкового масла
Безе для торту:
- 3 яєчних білка
- 200 г цукрової пудри або цукру
Глазур для торту "Трюфель":
- 70 г чорного або молочного шоколаду
- 2 ст.л. рослинної олії
- 100 г горіхів (будь-яких)
Рецепт приготування:
- Горіхи, за необхідності, очистіть від шкаралупи або шкірки та поріжте дрібними шматочками за допомогою ножа.
- В мисці змішайте всі сухі інгредієнти для бісквіту, просіюючи їх через сито, перемішайте. У окрему миску вбийте яйце та збийте їх міксером до утворення піни, додайте по ложці рослинну олію і змішуйте до пишності. Додайте суху суміш та молоко.
- Постійно збиваючи тісто, додайте кип'яток і перемішайте до однорідності. Змастіть форму для випічки рослинною олією, розігрійте духовку до 180°C. Перелийте тісто в форму і поставте в розігріту духовку.
- Випікайте протягом півгодини при зазначеній температурі. Вийміть, накрийте легким рушником і дайте охолонути. Потім перекладіть шоколадний корж на решітку і залиште так на кілька годин.
- З'єднайте білки в одній мисці і поставте їх на 10 хвилин у морозильну камеру. Потім збийте їх міксером до стійких піків разом зі щіпкою солі або декількома краплями лимонного соку. Додавайте цукрову пудру тонким струмком, продовжуючи збивати, доки вона повністю розчиниться.
- Наповніть білковим кремом кондитерський мішок та вичавіть на невеликій відстані один від одного круглі безе.
- Випікайте домашнє безе протягом 1,5 години при 100/120°C. Після цього вимкніть духовку та залиште лист із безе всередині до повного охолодження духовки.
- Коли бісквіт і безе будуть готові, приготуйте крем для трюфельного торту. Для цього знадобиться м'яке (що ледве розтануло) вершкове масло та варене згущене молоко.
- Збийте інгредієнти для крему міксером до однорідної ніжної консистенції.
- Якщо бісквіт має сухі і грубі краї - обережно виріжте їх ножем. Покрийте готовий шоколадний корж частинкою крему.
- Щільно розташуйте на бісквіті безе.
- Змащуючи кожне безе кремом, вставляйте їх зверху на торт, обсипаючи кожен шар горіхами.
- Коли всі безе закінчаться, заповніть проміжки залишеним карамельним кремом.
- Посипте кремовий шар дрібними горіхами (якщо є бажання) та поставте торт в холодильник принаймні на 4 години (краще на ніч).
- Зваріть глазур: змішайте подрібнений шоколад з рослинною олією, поставте на водяну баню або в мікрохвильовку. Постійно помішуючи, нагрівайте її до розчинення шоколаду. Покрийте холодний торт шоколадом та поставте ще на 10-15 хвилин в холодильник.
- Як тільки глазур затвердіє, поріжте торт "Трюфель" порційними шматочками і подавайте до столу. Смачного чаювання!
Цей рецепт дозволяє вам створити вражаючий десерт, який точно стане головною прикрасою будь-якого святкового столу. Він поєднує в собі різноманітні текстури та смаки, надаючи справжню насолоду для гастрономічних ласунів. Побалуйте своїх близьких чарівним десертом та насолоджуйтеся солодкими моментами життя!