Торт "Трюфель"

Торт "Трюфель"
3.9
(7)
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Шоколадний бісквіт для торту:

  • 170-200 г борошна
  • 200 г цукру
  • 100 мл молока
  • 100 мл кип'ятка
  • 1 яйце
  • 2-3 ст.л. какао-порошку
  • 2-3 ст.л. рослинної олії
  • 1 пачка розпушувача (15 г)

Крем для торту "Трюфель":

  • банка вареного згущеного молока (близько 400 г)
  • 200 г вершкового масла

Безе для торту:

  • 3 яєчних білка
  • 200 г цукрової пудри або цукру

Глазур для торту "Трюфель":

  • 70 г чорного або молочного шоколаду
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 100 г горіхів (будь-яких)

Рецепт приготування:

  1. Горіхи, за необхідності, очистіть від шкаралупи або шкірки та поріжте дрібними шматочками за допомогою ножа.
  2. В мисці змішайте всі сухі інгредієнти для бісквіту, просіюючи їх через сито, перемішайте. У окрему миску вбийте яйце та збийте їх міксером до утворення піни, додайте по ложці рослинну олію і змішуйте до пишності. Додайте суху суміш та молоко.
  3. Постійно збиваючи тісто, додайте кип'яток і перемішайте до однорідності. Змастіть форму для випічки рослинною олією, розігрійте духовку до 180°C. Перелийте тісто в форму і поставте в розігріту духовку.
  4. Випікайте протягом півгодини при зазначеній температурі. Вийміть, накрийте легким рушником і дайте охолонути. Потім перекладіть шоколадний корж на решітку і залиште так на кілька годин.
  5. З'єднайте білки в одній мисці і поставте їх на 10 хвилин у морозильну камеру. Потім збийте їх міксером до стійких піків разом зі щіпкою солі або декількома краплями лимонного соку. Додавайте цукрову пудру тонким струмком, продовжуючи збивати, доки вона повністю розчиниться.
  6. Наповніть білковим кремом кондитерський мішок та вичавіть на невеликій відстані один від одного круглі безе.
  7. Випікайте домашнє безе протягом 1,5 години при 100/120°C. Після цього вимкніть духовку та залиште лист із безе всередині до повного охолодження духовки.
  8. Коли бісквіт і безе будуть готові, приготуйте крем для трюфельного торту. Для цього знадобиться м'яке (що ледве розтануло) вершкове масло та варене згущене молоко.
  9. Збийте інгредієнти для крему міксером до однорідної ніжної консистенції.
  10. Якщо бісквіт має сухі і грубі краї - обережно виріжте їх ножем. Покрийте готовий шоколадний корж частинкою крему.
  11. Щільно розташуйте на бісквіті безе.
  12. Змащуючи кожне безе кремом, вставляйте їх зверху на торт, обсипаючи кожен шар горіхами.
  13. Коли всі безе закінчаться, заповніть проміжки залишеним карамельним кремом.
  14. Посипте кремовий шар дрібними горіхами (якщо є бажання) та поставте торт в холодильник принаймні на 4 години (краще на ніч).
  15. Зваріть глазур: змішайте подрібнений шоколад з рослинною олією, поставте на водяну баню або в мікрохвильовку. Постійно помішуючи, нагрівайте її до розчинення шоколаду. Покрийте холодний торт шоколадом та поставте ще на 10-15 хвилин в холодильник.
  16. Як тільки глазур затвердіє, поріжте торт "Трюфель" порційними шматочками і подавайте до столу. Смачного чаювання!

Цей рецепт дозволяє вам створити вражаючий десерт, який точно стане головною прикрасою будь-якого святкового столу. Він поєднує в собі різноманітні текстури та смаки, надаючи справжню насолоду для гастрономічних ласунів. Побалуйте своїх близьких чарівним десертом та насолоджуйтеся солодкими моментами життя!