Шоколадно-кокосовий торт

Шоколадно-кокосовий торт
3.7
(11)
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Шоколадно-кокосовий торт:

  • 6 яєць
  • 2 банани
  • 230 г маргарину
  • 200 г цукру
  • 200 г кокосової стружки
  • 100 г мигдалю (мелена мигдальна крихта)
  • 80 мл молока
  • 75 г борошна
  • пакетик сухої суміші для шоколадного пудингу (близько 35-40 г)
  • 2 ч.л. розпушувача

Шоколадний ганаш:

  • 150 г чорного шоколаду
  • 100 мл вершків 20%

Рецепт приготування:

  1. Підготуйте всі інгредієнти. Вийміть вершкове масло та яйця з холодильнику, щоб вони нагрілися до кімнатної температури. Підсмажте мигдаль на сухій сковороді до приємного аромату та легкої рум'яності, потім очистіть від шкірки та подрібніть мигдалеві ядра до стану борошна за допомогою кавомолки або блендера.
  2. Легко підсмажте кокосову стружку на середньому вогні, постійно помішуючи лопаткою, до легкої рум'яності. Оберігайтесь, щоб не пересмажити, адже вона швидко темніє.
  3. Збийте масло, що розтало, міксером до пишності, додайте цукор та розітріть до кремової консистенції. Додавайте по одному сирі яйця, збиваючи після кожного до однорідності на високій швидкості.
  4. Через сито просійте мигдальну крихту, борошно та вміст пакетику для приготування шоколадного пудингу до отриманої яєчної маси. Змішайте міксером на низькій швидкості або лопаткою до однорідної консистенції.
  5. Додайте підсмажену кокосову стружку та перемішайте.
  6. Очистіть банани, дрібно наріжте ножем, додайте їх до шоколадно-кокосового тіста.
  7. В останню чергу додайте до тіста тепле молоко та перемішайте віночком або міксером на низькій швидкості.
  8. Розігрійте духовку до 180/200°C, змастіть форму для випічки маслом з боків та покладіть на дно форми пекарський папір. Перелийте тісто для торта у форму та поставте в розігріту духовку.
  9. Випікайте корж протягом 45-50 хвилин. Готовність перевірте зубочисткою (проткніть до дна форми та вийміть - якщо зубочистка суха, то тісто вже випеклося).
  10. Після повного охолодження вийміть торт із форми та перекладіть на сітку дном догори, щоб верхня частина вирівнялася.
  11. Для приготування ганашу розтопіть шоколад на слабкому вогні та додайте до нього вершки. Перемішуйте віночком до повного розчинення шоколаду.
  12. Покладіть пекарський папір для стікання глазурі під сітку з тортом. Налийте більшу частину ганашу на центр торту та розподіліть його обертовими рухами лопатки по поверхні. Так ви отримаєте ідеально гладку поверхню торта. Коли ганаш дійде до країв, розітріть його залишки тою самою лопаткою по боках. Залиште торт з глазур'ю на півгодини-годину в холодильнику для застигання.
  13. Після цього прикрасьте торт на свій смак та подавайте до столу. Смачного!

Експериментуйте зі смаками та створюйте справжні шедеври вдома. Цей торт стане чудовим додатком до будь-якого свята або просто вдома для чаювання.