Вівсяне печиво з гарбузом

Вівсяне печиво з гарбузом
3.7
(12)
Метод: В духовці
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 г гарбуза або 200 г готового гарбузового пюре
  • 200 г борошна
  • 120 мл рослинної олії
  • 80 г цукру + 1 ст. л. меду (за бажанням)
  • 60 г вівсяних пластівців
  • 1 ч.л. соди (гашеної оцтом або лимонним соком)
  • щіпка солі

Рецепт приготування:

  1. Очистіть гарбуз від шкірки, насіння, порізати м'якоть на маленькі шматочки і варити в киплячій підсоленій воді до м'якості (20-30 хвилин).
  2. За цей час підсмажте вівсяні пластівці на сухій сковороді до появи приємного аромату та легкого коричневого кольору. Гарненько подрібніть їх у блендері.
  3. Збийте варений гарбуз блендером до однорідності, додайте рослинну олію, сіль, цукор, мед і збивайте ще кілька хвилин до повного розчинення крихти.
  4. Згасіть соду оцтом, одразу додайте до гарбузового пюре і перемішайте. Потім додайте до отриманої маси спочатку просіяне борошно, а потім вівсяні пластівці.
  5. Лист змастіть рослинною олією або застеліть пергаментним папером, духовку попередньо розігрійте до 180С. Вирізайте з тіста невеликі кульки (скачуйте їх долонями, змащеними рослинною олією або водою), трохи придавіть їх і поставте на лист.
  6. Печіть вівсяне печиво з гарбузом протягом 15-17 хвилин до золотистого кольору. Вийміть лист з печивом з духовки і залиште до повного охолодження.
  7. Охолоджене печиво посипте цукровою пудрою (або прикрасьте за своїм бажанням) і подавайте до чаю.

Це печиво з гарбузом - чудова альтернатива звичайному шоколадному печиву, яке ми зазвичай купуємо в магазині. Воно не тільки дуже смачне, але й корисне. Гарбуз містить багато вітамінів і мінералів, а овес - джерело клітковини і протеїну.

Окрім цього, ви можете експериментувати з рецептом, додавати свої улюблені інгредієнти, такі як горіхи, сухофрукти або шматочки шоколаду. Після цього ви отримаєте новий, унікальний смак, який не залишить байдужими навіть ваших найвибагливіших гостей.

Приготуйте це вівсяне печиво з гарбузом для своєї родини та друзів та насолоджуйтеся його чудовим смаком разом з чашкою чаю або кави.

Смачного!