Рецепт: Шоколадне вівсяне печиво
Кухня
Інгредієнти:
- 150 гр борошна
- 100 гр вершкового масла
- 100 гр коричневого цукру (можна замінити білим)
- 75 гр вівсяних пластівців
- 1 яйце
- 15 гр чорного шоколаду
- 15 гр молочного шоколаду (можна замінити чорним)
- 1 ст.л. молока
- 1 ст.л. какао-порошку
- 10 гр ванільного цукру
- пів-ч.л. розпушувача
Рецепт приготування страви:
- Вершкове масло і яйце вийняти з холодильника, залишити в теплому місці (близько 40 гр) на 15 хвилин. Тим часом просіяти через сито борошно з какао-порошком, ванільним і розпушувачем, розмішати. Шоколад порубати ножем на дрібні шматочки.
- Духовку розігріти до 180С, деко застелити пергаментним папером. Масло збити міксером до пишності протягом 1-2 хвилин. Не перестаючи збивати масло, всипати тонкою цівкою цукор і ванільний цукор. Змішувати ще близько 3 хвилини до утворення пишного крему.
- Не перестаючи збивати, вбити сире яйце і збивати ще кілька хвилин. До отриманої маси підмішати вівсяні пластівці та молоко. Потім поступово підмішати суху суміш і вимішати тісто до однорідності.
- Додати в тісто для шоколадного вівсяного печива шматочки шоколаду і востаннє перемішати. Викласти з тіста на застелене деко по ложці на кожне печиво, злегка приплюснути його до дека.
- Випікати шоколадне вівсяне печиво 15 хвилин за вказаної температури. Потім вийняти деко і залишити на апру хвилин остигати. Потім перекласти печиво на решітку і дати йому повністю охолонути.
- Подавати вівсяне печиво з шоколадом теплим або остиглим, особливо смачно з молоком. Смачного!
Цікавий факт: Вівсяні пластівці містять багато клітковини, які сприяють здоров'ю шлунково-кишкового тракту та знижують рівень холестерину в організмі. Тому шоколадне вівсяне печиво є не тільки смачним, але й корисним десертом для всієї родини. Насолоджуйтесь ним з задоволенням!