Великоднє печиво
Кухня
Інгредієнти:
- 250 гр борошна
- близько 200 гр консервованих абрикос (цілих або половинок)
- 180 гр цукрової пудри
- 100 гр вершкового масла
- 6 ст.л. цукру
- 1 яйце
- 3 ст.л. лимонного соку
- 1 ст.л. молока
Рецепт приготування страви:
- Вершкове масло залишити на 15 хвилин у теплі. Потім додати цукор і збити міксером до пишності протягом 3-4 хвилин. Збиваючи масло з цукром, додати холодне молоко і вбити яйце.
- У масляну суміш просіяти борошно через сито і ретельно перемішати. Вимісити з тіста однорідну кулю і викласти її на присипаний борошном стіл. Розкачати пісочне тісто в пласт близько 0,5 см завтовшки.
- Розігріти духовку до 180С, деко застелити папером. Вирізати з тіста круглою формою печиво, діаметром близько 5 см і перекласти його на деко. Випікати пасхальне печиво 12-14 хвилин до рум'яності.
- Вийняти деко з духовки і залишити на 15-20 хвилин вистигати. Тим часом розрізати консервовані абрикоси на дві рівні половинки. Обсушити половинки абрикосів паперовим рушником або серветкою.
- Приготувати глазур для великоднього печива. Для цього потрібно просіяти в миску через сито цукрову пудру, поступово влити лимонний сік і ретельно перемішати. Змастити поверхню остиглого печива цукровою глазур'ю, у центр встановити половинку абрикоса.
- Коли глазур повністю застигне, можна подавати великоднє печиво у вигляді яєчні до столу. Приємного чаювання!
Цікавий факт: Український Великдень є одним із найважливіших свят у народних традиціях. Великоднє печиво символізує воскресіння та нове життя, а форма яєчка нагадує про початок нового циклу. Випікання та прикрашання великоднього печива є особливою родинною церемонією, що об'єднує близьких та насолоджує їх смачними солодощами.