Великоднє печиво

Великоднє печиво
3.3
(7)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 гр борошна
  • близько 200 гр консервованих абрикос (цілих або половинок)
  • 180 гр цукрової пудри
  • 100 гр вершкового масла
  • 6 ст.л. цукру
  • 1 яйце
  • 3 ст.л. лимонного соку
  • 1 ст.л. молока

Рецепт приготування страви:

  1. Вершкове масло залишити на 15 хвилин у теплі. Потім додати цукор і збити міксером до пишності протягом 3-4 хвилин. Збиваючи масло з цукром, додати холодне молоко і вбити яйце.
  2. У масляну суміш просіяти борошно через сито і ретельно перемішати. Вимісити з тіста однорідну кулю і викласти її на присипаний борошном стіл. Розкачати пісочне тісто в пласт близько 0,5 см завтовшки.
  3. Розігріти духовку до 180С, деко застелити папером. Вирізати з тіста круглою формою печиво, діаметром близько 5 см і перекласти його на деко. Випікати пасхальне печиво 12-14 хвилин до рум'яності.
  4. Вийняти деко з духовки і залишити на 15-20 хвилин вистигати. Тим часом розрізати консервовані абрикоси на дві рівні половинки. Обсушити половинки абрикосів паперовим рушником або серветкою.
  5. Приготувати глазур для великоднього печива. Для цього потрібно просіяти в миску через сито цукрову пудру, поступово влити лимонний сік і ретельно перемішати. Змастити поверхню остиглого печива цукровою глазур'ю, у центр встановити половинку абрикоса.
  6. Коли глазур повністю застигне, можна подавати великоднє печиво у вигляді яєчні до столу. Приємного чаювання!

Цікавий факт: Український Великдень є одним із найважливіших свят у народних традиціях. Великоднє печиво символізує воскресіння та нове життя, а форма яєчка нагадує про початок нового циклу. Випікання та прикрашання великоднього печива є особливою родинною церемонією, що об'єднує близьких та насолоджує їх смачними солодощами.