Смачне апельсинове печиво

Смачне апельсинове печиво
3.8
(10)
Метод: В духовці
Підійде: Ланч, Перекус
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для апельсинового печива:

  • 300 гр борошна
  • 80 гр цукру
  • 1 яйце
  • 50 гр вершкового масла
  • 3 ст.л. сметани
  • 3 ст.л. рослинної олії

Апельсинова начинка для печива:

  • 1 середній апельсин
  • 160 гр цукру
  • 1,5 ст.л. крохмалю
  • пів ч.л. соди
  • щіпка солі

Рецепт приготування страви:

  1. Вершкове масло вийняти з холодильника і залишити на 15 хвилин у теплі. Замість цього його можна потримати кілька хвилин на водяній бані, щоб воно стало м'яким. До підталого масла додати цукор, сіль і ретельно розтерти масу виделкою.
  2. Додати сметану, олію, знову розтерти. Вбити до масляної маси яйце і збити до однорідності. Поступово підмішати до масляної рідини борошно і вимішати тісто до однорідності.
  3. Обернути пісочне тісто для апельсинового печива харчовою плівкою і відправити в холодильник на півгодини. Тим часом приготувати апельсинову начинку для печива.
  4. Апельсин ретельно вимити і розрізати на 8 рівних часточок. З кожної часточки вийняти всі кісточки. Скласти м'якоть разом зі шкіркою в блендер і подрібнити до пюреподібного стану. Потім всипати цукор, крохмаль і знову збити до однорідності.
  5. Тісто вийняти з холодильника, зняти плівку і розрізати його на дві рівні частини. Духовку розігріти до 180С, деко застелити пергаментним папером. Розкачати кожну частину тіста в тонкий пласт приблизно 5 мм завтовшки.
  6. Прямокутний пласт тіста рівномірно змастити апельсиновою начинкою і згорнути в щільний рулет. Покласти апельсиновий рулет на стіл "швом" донизу, нарізати невеликими шматочками близько 1,5-2 см завтовшки.
  7. Перекласти шматочки рулету на застелене деко (щоб тісто було на пергаменті, а апельсинова начинка збоку). Відправити деко в розігріту духовку. за бажанням, можна злегка обсипати поверхню печива цукром.
  8. Випікати апельсинове печиво приблизно 15 хвилин до золотистого кольору. Вийняти деко і залишити його на кілька хвилин остигати. Подавати печиво з апельсиновою начинкою гарячим або остиглим. Приємного чаювання!

Це апельсинове печиво стане чудовим варіантом для сніданку або чаю. Його свіжий цитрусовий аромат і ніжний смак подарують вам чудовий настрій і задоволення від кожного шматочка. Запрошуємо вас спробувати цей рецепт і насолодитися неповторним смаком апельсинового печива!