Смачне апельсинове печиво
Кухня
Інгредієнти:
Тісто для апельсинового печива:
- 300 гр борошна
- 80 гр цукру
- 1 яйце
- 50 гр вершкового масла
- 3 ст.л. сметани
- 3 ст.л. рослинної олії
Апельсинова начинка для печива:
- 1 середній апельсин
- 160 гр цукру
- 1,5 ст.л. крохмалю
- пів ч.л. соди
- щіпка солі
Рецепт приготування страви:
- Вершкове масло вийняти з холодильника і залишити на 15 хвилин у теплі. Замість цього його можна потримати кілька хвилин на водяній бані, щоб воно стало м'яким. До підталого масла додати цукор, сіль і ретельно розтерти масу виделкою.
- Додати сметану, олію, знову розтерти. Вбити до масляної маси яйце і збити до однорідності. Поступово підмішати до масляної рідини борошно і вимішати тісто до однорідності.
- Обернути пісочне тісто для апельсинового печива харчовою плівкою і відправити в холодильник на півгодини. Тим часом приготувати апельсинову начинку для печива.
- Апельсин ретельно вимити і розрізати на 8 рівних часточок. З кожної часточки вийняти всі кісточки. Скласти м'якоть разом зі шкіркою в блендер і подрібнити до пюреподібного стану. Потім всипати цукор, крохмаль і знову збити до однорідності.
- Тісто вийняти з холодильника, зняти плівку і розрізати його на дві рівні частини. Духовку розігріти до 180С, деко застелити пергаментним папером. Розкачати кожну частину тіста в тонкий пласт приблизно 5 мм завтовшки.
- Прямокутний пласт тіста рівномірно змастити апельсиновою начинкою і згорнути в щільний рулет. Покласти апельсиновий рулет на стіл "швом" донизу, нарізати невеликими шматочками близько 1,5-2 см завтовшки.
- Перекласти шматочки рулету на застелене деко (щоб тісто було на пергаменті, а апельсинова начинка збоку). Відправити деко в розігріту духовку. за бажанням, можна злегка обсипати поверхню печива цукром.
- Випікати апельсинове печиво приблизно 15 хвилин до золотистого кольору. Вийняти деко і залишити його на кілька хвилин остигати. Подавати печиво з апельсиновою начинкою гарячим або остиглим. Приємного чаювання!
Це апельсинове печиво стане чудовим варіантом для сніданку або чаю. Його свіжий цитрусовий аромат і ніжний смак подарують вам чудовий настрій і задоволення від кожного шматочка. Запрошуємо вас спробувати цей рецепт і насолодитися неповторним смаком апельсинового печива!