Як зробити печиво зі згущеного молока?

Як зробити печиво зі згущеного молока?
4.4
(14)
Метод: В духовці
Підійде: Сніданок, Обід, Ланч
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 гр борошна
  • 250 гр згущеного молока (не вареного згущеного молока)
  • 120 гр крохмалю
  • 80 гр вершкового масла
  • 80 гр сметани 15%
  • 10 гр ванільного цукру
  • 1 ч.л. сушеної м'яти (або кілька листків свіжої м'яти)
  • пів-ч.л. соди

Рецепт приготування страви:

  1. Згущене молоко влити в миску, додати сметану і ванільний цукор. Збити масу виделкою або вінчиком до однорідності. Якщо м'ята свіжа - промити і подрібнити ножем на дуже дрібні шматочки. Сушену просто подрібнити на крихту.
  2. Додати в масу зі згущеного молока подрібнену м'яту і розмішати. Підмішати крохмаль і вимішати все до однорідної консистенції. Борошно просіяти разом із содою і розмішати, поступово підмішати цю суміш до маси зі згущеного молока.
  3. Тісто для печива зі згущеного молока має вийти дуже густим, пружним і не липнути до рук. Від нього відщипувати невеликі шматочки, формувати з них кульки і викладати на стіл або деко (застелити його пергаметним папером).
  4. Потім кожну кульку тіста притиснути і зробити хрестоподібний малюнок за допомогою виделки (не обов'язково). Духовку розігріти до 180С, відправити туди деко із заготовками для печива.
  5. Випікати печиво зі згущеного молока приблизно 25 хвилин до золотистої скоринки. Вийняти деко і залишити його на кілька хвилин. Приємного чаювання!

Інша цікава ідея полягає в тому, що замість звичайного ванільного цукру ви можете використовувати лимонний або апельсиновий цукор, щоб додати до печива свіжий, фруктовий смак.