Як зробити печиво зі згущеного молока?
Кухня
Інгредієнти:
- 300 гр борошна
- 250 гр згущеного молока (не вареного згущеного молока)
- 120 гр крохмалю
- 80 гр вершкового масла
- 80 гр сметани 15%
- 10 гр ванільного цукру
- 1 ч.л. сушеної м'яти (або кілька листків свіжої м'яти)
- пів-ч.л. соди
Рецепт приготування страви:
- Згущене молоко влити в миску, додати сметану і ванільний цукор. Збити масу виделкою або вінчиком до однорідності. Якщо м'ята свіжа - промити і подрібнити ножем на дуже дрібні шматочки. Сушену просто подрібнити на крихту.
- Додати в масу зі згущеного молока подрібнену м'яту і розмішати. Підмішати крохмаль і вимішати все до однорідної консистенції. Борошно просіяти разом із содою і розмішати, поступово підмішати цю суміш до маси зі згущеного молока.
- Тісто для печива зі згущеного молока має вийти дуже густим, пружним і не липнути до рук. Від нього відщипувати невеликі шматочки, формувати з них кульки і викладати на стіл або деко (застелити його пергаметним папером).
- Потім кожну кульку тіста притиснути і зробити хрестоподібний малюнок за допомогою виделки (не обов'язково). Духовку розігріти до 180С, відправити туди деко із заготовками для печива.
- Випікати печиво зі згущеного молока приблизно 25 хвилин до золотистої скоринки. Вийняти деко і залишити його на кілька хвилин. Приємного чаювання!
Інша цікава ідея полягає в тому, що замість звичайного ванільного цукру ви можете використовувати лимонний або апельсиновий цукор, щоб додати до печива свіжий, фруктовий смак.