Рецепт хрусткого пісочного печива з безе

Рецепт хрусткого пісочного печива з безе
3.8
(10)
Метод: В духовці
Підійде: Ланч, Перекус
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 100-120 гр борошна
  • 70 гр вершкового масла
  • 50 гр сметани
  • 1 яйце
  • 60 гр цукру
  • 1 неповна ч.л. оцту
  • щіпка солі

Рецепт приготування страви:

  1. Масло трохи розтопити або потримати 15 хвилин у теплі, щоб воно стало м'яким. Борошно просіяти через сито, з'єднати з м'яким маслом і ретельно розтерти масу виделкою до стану дрібної крихти. Жовток відокремити від білка, останній прибрати в холодильник.
  2. До отриманої маси додати сирий жовток, сметану, влити оцет і всипати сіль. Вимішувати тісто в комбайні або вручну до гладкості й однорідності. За потреби додати трохи борошна.
  3. Обернути кулю тіста харчовою плівкою і відправити в холодильник. Тісто для пісочного печива з безе має вилежатися в холодильнику приблизно 2 години.
  4. Потім вийняти тісто з холодильника, зняти плівку і розкачати його в тонкий пласт близько 1-2 мм завтовшки на присипаній борошном поверхні. Обрізати краї тіста так, щоб вийшов рівний прямокутник.
  5. Нарізати пласт тіста прямокутниками однакового розміру (зі сторонами 6 і 7 см). Білок вийняти з холодильника і збити міксером до утворення пишної піни. Не перестаючи збивати, всипати тонкою цівкою цукор і збивати ще кілька хвилин до його розчинення.
  6. На кожен прямокутник покласти в центр чайну ложку білкового крему. З'єднати краї тіста (короткий бік притиснути до короткого) так, щоб не прим'яти білок (форма печива має нагадувати подушку). Ще раз скласти печиво і з'єднати вже інші боки.
  7. Таким чином сформувати печиво з тіста, що залишилося, і білка. Духовку розігріти до 180С, деко застелити пергаментним папером. Викласти заготовки пісочного печива на деко і відправити його в розігріту духовку.
  8. Випікати пісочне печиво з безе приблизно 20-25 хвилин до готовності. Вийняти деко і залишити печиво на 15 хвилин остигати. Після цього його можна прикрасити на свій смак (глазур'ю або цукровою пудрою). Приємного чаювання!

Хрустке пісочне печиво з безе - це чудовий варіант для чаю або кави. Спробуйте приготувати його з додаванням цитрусових або ванільного екстракту, щоб надати йому особливого смаку. Також можете прикрасити печиво маленькими цукровими квіточками або шматочками фруктів. Це печиво стане чудовим подарунком для друзів і родичів. Сподіваємося, вам сподобається цей ніжний десерт!