Рецепт печива на розсолі: як зробити ніжне та смачне печиво

Рецепт печива на розсолі: як зробити ніжне та смачне печиво
4.5
(5)
Метод: В духовці
Підійде: Ланч, Перекус
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 370 гр борошна
  • 275 мл огіркового розсолу
  • 275 мл рослинної олії
  • 250 гр цукру
  • 1 ч.л. соди (без гірки)

Рецепт приготування страви:

  1. Борошно просіяти з содою через сито і розмішати. Огірковий розсіл влити в миску, додати олію і розмішати. Додати цукор і збити вінчиком до однорідності. Поступово підмішати суху суміш до рідкої і вимісити тісто до однорідності.
  2. Духовку розігріти до 180С, деко застелити пергаментним папером. Скрутити з тіста кулю і розкатати її в пласт близько 0,5 см завтовшки. Вирізати з тіста фігурки спеціальними формочками для печива.
  3. Випікати печиво на розсолі близько 18-20 хвилин до готовності та легкого золотистого відтінку. Після цього вийняти деко з духовки і залишити на кілька хвилин остигати.
  4. Готове печиво з огіркового розсолу виходить дуже ніжним і розсипчастим, його можна подавати і в теплому, і в охолодженому вигляді. Приємного чаювання!

Дуже важливо дотримуватися рекомендацій і не перевищувати час випікання, щоб уникнути пересушення тіста. Також можна експериментувати з формами та розмірами печива, щоб створити незвичайні та оригінальні композиції.