Рецепт печива на розсолі: як зробити ніжне та смачне печиво
Кухня
Інгредієнти:
- 370 гр борошна
- 275 мл огіркового розсолу
- 275 мл рослинної олії
- 250 гр цукру
- 1 ч.л. соди (без гірки)
Рецепт приготування страви:
- Борошно просіяти з содою через сито і розмішати. Огірковий розсіл влити в миску, додати олію і розмішати. Додати цукор і збити вінчиком до однорідності. Поступово підмішати суху суміш до рідкої і вимісити тісто до однорідності.
- Духовку розігріти до 180С, деко застелити пергаментним папером. Скрутити з тіста кулю і розкатати її в пласт близько 0,5 см завтовшки. Вирізати з тіста фігурки спеціальними формочками для печива.
- Випікати печиво на розсолі близько 18-20 хвилин до готовності та легкого золотистого відтінку. Після цього вийняти деко з духовки і залишити на кілька хвилин остигати.
- Готове печиво з огіркового розсолу виходить дуже ніжним і розсипчастим, його можна подавати і в теплому, і в охолодженому вигляді. Приємного чаювання!
Дуже важливо дотримуватися рекомендацій і не перевищувати час випікання, щоб уникнути пересушення тіста. Також можна експериментувати з формами та розмірами печива, щоб створити незвичайні та оригінальні композиції.