Рецепт: Віденське печиво з варенням

Рецепт:  Віденське печиво з варенням
4.5
(11)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг густого варення (не дуже солодкого, бажано смородинового або сливового)
  • 275 гр борошна
  • 4 яйця (жовтки) або 2 яйця
  • 120 гр вершкового масла (можна замінити рослинним)
  • 120 гр цукрової пудри або цукру
  • 10 гр ванільного цукру
  • 1/5 ч.л. соди
  • дрібка солі

Рецепт приготування страви:

  1. Віденське печиво за класичним рецептом готується з вершкового масла. Але ви можете замінити її рослинною. Вершкове масло розтопити, не доводячи до кипіння і повністю остудити.
  2. Жовтки відокремити від білків, з'єднати їх у мисці. Додати до жовтків цукрову пудру, ванільний цукор, сіль і збити міксером до утворення пишної маси (2-3 хвилини). Не перестаючи збивати, влити розтоплене вершкове масло або олію. Змішувати до однорідної консистенції ще кілька секунд.
  3. Поступово підмішати в яєчно-масляну масу борошно з содою і вимішати однорідне тісто. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки (20*30 см) застелити пергаментним папером.
  4. Розділити тісто на 2 нерівні частини (приблизно 2:3), меншу частину скачати в кулю, обернути харчовою плівкою і відправити в морозилку. Більшу частину розкачати і укласти у форму для випічки, розформувати по всьому дну і зробити бортики, висотою близько 1-2 см.
  5. Викласти на пісочну основу для віденського печива густе варення, розподілити його по всій поверхні тіста. Менший шматок тіста вийняти з морозилки і натерти на крупній тертці поверх начинки.
  6. Випікати віденське печиво близько 35 хвилин до рум'яності. Вийняти деко з духовки і залишити пиріг остигати. Потім нарізати тертий пиріг порційними шматочками. Подавати пісочне печиво з варенням до столу. Приємного чаювання! 

Це печиво виготовляється досить швидко і легко, а його смак буде дуже приємним. Для тих, хто любить експериментувати, можна змінити начинку на свій смак, використовуючи різні види варення або конфітюри. А також можна додати в тісто цілі горішки або мигдаль, щоб додати хрустку текстуру. Також, в цьому рецепті можна замінити цукрову пудру на звичайний цукор і добавити трішки кориці, щоб додати теплих ноток до смаку печива. Насолоджуйтесь цим простим, але дуже смачним рецептом!