Вівсяне печиво на кефірі

Вівсяне печиво на кефірі
4.9
(8)
Метод: В духовці
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 г цукру
  • 300 г вівсяних пластівців
  • 350 г борошна
  • 250 г вершкового масла
  • 120 мл кефіру
  • 2 яйця
  • 1,5 ст.л. меду
  • 1 ч.л. соди

Рецепт приготування:

  1. У окремій мисці змішайте кефір з содою і залиште на 10-15 хвилин. Розтоплене вершкове масло охолодіть до кімнатної температури. Потім змішайте його з медом, сирими яйцями, кефіром та збийте міксером до однорідного кольору та консистенції.
  2. Розмеліть вівсяні пластівці у кавомолці або блендері до стану борошна. Просійте вівсяне борошно разом зі звичайним борошном у одну миску, додайте цукор і ретельно перемішайте.
  3. Поступово додавайте масляно-кефірну суміш до сухої суміші, помішуючи, та замісіть м'яке, тісто, що не прилипає до рук. При необхідності додайте трохи борошна або розтопленого вершкового масла / охолодженого кефіру.
  4. Розігрійте духовку до 200 градусів Цельсія, покрийте лист пергаментним папером. Сформуйте з тіста невеликі кульки, розміром з грецький горіх, або трохи більше, та розмістіть їх на листі. Злегка приплющіть кульки зверху та поставте у розігріту духовку на 10-15 хвилин.
  5. Коли вівсяне печиво зарум'яніться, вийміть лист з духовки, перекладіть вироби на тарілку або сітку і залиште їх охолодитися. На лист з папером викладіть нову партію печива і печіть його також до готовності.

Доповнення:

Вівсяні пластівці - це не тільки дуже корисний продукт, але й прекрасна основа для створення смачної та дієтичної випічки. Вони містять багато клітковини, вітамінів та мінералів, які покращують шлунково-кишковий тракт та сприяють зниженню рівня холестерину в організмі. Це рецепт, який може змусити вас полюбити овес ще більше. Спробуйте це печиво, насолоджуйтесь натуральним, здоровим смаком!