Вівсяне печиво на кефірі
Кухня
Інгредієнти:
- 300 г цукру
- 300 г вівсяних пластівців
- 350 г борошна
- 250 г вершкового масла
- 120 мл кефіру
- 2 яйця
- 1,5 ст.л. меду
- 1 ч.л. соди
Рецепт приготування:
- У окремій мисці змішайте кефір з содою і залиште на 10-15 хвилин. Розтоплене вершкове масло охолодіть до кімнатної температури. Потім змішайте його з медом, сирими яйцями, кефіром та збийте міксером до однорідного кольору та консистенції.
- Розмеліть вівсяні пластівці у кавомолці або блендері до стану борошна. Просійте вівсяне борошно разом зі звичайним борошном у одну миску, додайте цукор і ретельно перемішайте.
- Поступово додавайте масляно-кефірну суміш до сухої суміші, помішуючи, та замісіть м'яке, тісто, що не прилипає до рук. При необхідності додайте трохи борошна або розтопленого вершкового масла / охолодженого кефіру.
- Розігрійте духовку до 200 градусів Цельсія, покрийте лист пергаментним папером. Сформуйте з тіста невеликі кульки, розміром з грецький горіх, або трохи більше, та розмістіть їх на листі. Злегка приплющіть кульки зверху та поставте у розігріту духовку на 10-15 хвилин.
- Коли вівсяне печиво зарум'яніться, вийміть лист з духовки, перекладіть вироби на тарілку або сітку і залиште їх охолодитися. На лист з папером викладіть нову партію печива і печіть його також до готовності.
Доповнення:
Вівсяні пластівці - це не тільки дуже корисний продукт, але й прекрасна основа для створення смачної та дієтичної випічки. Вони містять багато клітковини, вітамінів та мінералів, які покращують шлунково-кишковий тракт та сприяють зниженню рівня холестерину в організмі. Це рецепт, який може змусити вас полюбити овес ще більше. Спробуйте це печиво, насолоджуйтесь натуральним, здоровим смаком!