Булочки з листкового тіста з повидлом
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг листкового (бездріжджового) тіста
- 150 г повидла за вашим смаком
- цукрова пудра - для прикрас
Рецепт приготування:
- Повністю розморозіть листкове тісто, накрийте його харчовою плівкою та розділіть на дві рівні частини.
- Розкатайте половину тіста в тонкий прямокутний шматок товщиною приблизно 1 см.
- Розріжте розкатане тісто на 6 рівних прямокутників. Покрийте кожен з них рівним шаром повидла і скрутіть у не надто щільний рулет. Повинно вийти 12 рулетиків.
- Розріжте кожен рулет на 3 однакові шматочки і перекладіть їх у форму для випічки, викладену пергаментом або змащену рослинною олією (як варіант - зрізаною стороною догори).
- Випікайте листкові булочки з повидлом приблизно 25-30 хвилин при 200/220 °C. Вийміть форму/лист з духової шафи, перекладіть вироби на тарілку або решітку і дайте їм охолонути.
- Тим часом викладіть до форми або на лист наступну порцію виробів з тіста і відправте їх підсмажитися.
- Прикрашайте готові рулети з листкового тіста з повидлом цукровою пудрою та подавайте до столу. Смачного!
Для цікавості:
Рулети з повидлом - це класична українська страва, яка знайома нам ще з дитинства. Цей десерт є відмінною виправданою причиною для приготування ідеальних кулінарних походів, аромат яких наповнить вашу кухню. Насолоджуйтесь цими м'якими і хрусткими булочками, які своїм теплом розтоплять ваше серце та наповнять будинок чарівними ароматами. Запрошуйте близьких та друзів на чашку чаю зі смачними рулетиками, та насолоджуйтесь моментом обміну радістю і смаком.