Гречаний хліб у хлібопічці

Кухня
Інгредієнти:
- 350 г пшеничного борошна
- 100 мл кефіру (можна замінити сироваткою)
- 150 г гречаного борошна
- 4 ст.л. ржаного борошна
- 1,5 ст.л. рослинного масла
- 1,5 ст.л. гречаного меду
- 2 ч.л. сухих дріжджів
- 1,5 ч.л. солі
Рецепт приготування:
- Всі три види борошна просійте через сито в одну миску разом з дріжджами та сіллю, перемішайте.
- В окремій посудині змішайте мед з рослинним маслом, а потім додайте кефір до отриманої суміші (постійно помішуючи медово-масляну суміш).
- Вилийте рідку масу до хлібопічки, а зверху всипте борошняну суміш, після чого закрийте кришкою.
- Готуйте гречаний хліб в хлібопічці приблизно 3,5 години в програмі "Цельнозерновий хліб" або "Основна".
- Гарячий хліб перекладіть на решітку й повністю охолодіть.
Цей гречаний хліб стане чудовою альтернативою звичайному хлібу. Він має незабутній смак і хорошу поживну цінність завдяки гречаному борошну. Експериментуйте з різними інгредієнтами, наприклад, додайте насіння або сухофрукти для різноманіття смаку. Пригощайте родину та друзів цим домашнім хлібом та насолоджуйтесь його ароматом!