Гречаний хліб у хлібопічці

Гречаний хліб у хлібопічці
4.8
(7)
Час приготування: 240 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 350 г пшеничного борошна
  • 100 мл кефіру (можна замінити сироваткою)
  • 150 г гречаного борошна
  • 4 ст.л. ржаного борошна
  • 1,5 ст.л. рослинного масла
  • 1,5 ст.л. гречаного меду
  • 2 ч.л. сухих дріжджів
  • 1,5 ч.л. солі

Рецепт приготування:

  1. Всі три види борошна просійте через сито в одну миску разом з дріжджами та сіллю, перемішайте.
  2. В окремій посудині змішайте мед з рослинним маслом, а потім додайте кефір до отриманої суміші (постійно помішуючи медово-масляну суміш).
  3. Вилийте рідку масу до хлібопічки, а зверху всипте борошняну суміш, після чого закрийте кришкою.
  4. Готуйте гречаний хліб в хлібопічці приблизно 3,5 години в програмі "Цельнозерновий хліб" або "Основна".
  5. Гарячий хліб перекладіть на решітку й повністю охолодіть.

Цей гречаний хліб стане чудовою альтернативою звичайному хлібу. Він має незабутній смак і хорошу поживну цінність завдяки гречаному борошну. Експериментуйте з різними інгредієнтами, наприклад, додайте насіння або сухофрукти для різноманіття смаку. Пригощайте родину та друзів цим домашнім хлібом та насолоджуйтесь його ароматом!