Сирний кекс у хлібопічці

Кухня
Інгредієнти:
- 300 г борошна
- 3 яйця
- 200 г сиру
- 150 г цукру
- 100 г вершкового масла
- 50 г родзинок
- 50 г кураги
- 50 г грецьких горіхів
- 1,5 ч.л. розпушувача
- 1/4 ч.л. солі
- 1/4 ч.л. соди
Рецепт приготування:
- Очистіть горіхи від шкаралупи, поріжте на дрібні шматочки і обсмажте їх на сухій сковороді до приємного аромату. Постійно помішуйте горіхи лопаткою під час обсмажування.
- Залийте сухофрукти окропом і залиште на 10-15 хвилин. Потім злийте воду і обсушіть родзинки та курагу на рушнику. Наріжте курагу на маленькі шматочки.
- Розбийте яйця в окрему миску, додайте сіль, збийте їх виделкою. Розтопіть вершкове масло на водяній бані і охолодіть до кімнатної температури.
- Просійте борошно разом з содою та розпушувачем у одну миску і перемішайте. Протріть сир через сито або ретельно розітріть його виделкою.
- Влийте розтоплене масло до хлібопічки, додайте збиті яйця, потім сир, цукор та, нарешті, насипте борошно.
- Горіхи та сухофрукти можна додати у спеціальний відсік для додатків до випічки або після звукового сигналу. Також їх можна додати разом з борошном.
- Печіть виріб у хлібопічці у режимі Кекс (процес замісу триває близько 20 хвилин, потім тісто відпочиває, а після цього йде випічка). Після звукового сигналу залиште сирний кекс у хлібопічці ще на 15-20 хвилин.
- Викладіть готовий кекс на тарілку, посипте цукровою пудрою і подавайте до чаю. Смачного!
Сирний кекс із горіхами та сухофруктами - це чудовий варіант для солодкого перекусу або сніданку. М'яка текстура кексу та багатий смак роблять його улюбленим десертом багатьох. Експериментуйте зі складниками, додавайте свої улюблені сухофрукти та горіхи, і насолоджуйтеся цими неймовірно смачним ласощами. Запрошуємо вас спробувати цей рецепт і порадувати своїх близьких і гостей неперевершеним смаком сирного кекса!