Сирний кекс у хлібопічці

Сирний кекс у хлібопічці
3.7
(7)
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 г борошна
  • 3 яйця
  • 200 г сиру
  • 150 г  цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 50 г родзинок
  • 50 г кураги
  • 50 г грецьких горіхів
  • 1,5 ч.л. розпушувача
  • 1/4 ч.л. солі
  • 1/4 ч.л. соди

Рецепт приготування:

  1. Очистіть горіхи від шкаралупи, поріжте на дрібні шматочки і обсмажте їх на сухій сковороді до приємного аромату. Постійно помішуйте горіхи лопаткою під час обсмажування.
  2. Залийте сухофрукти окропом і залиште на 10-15 хвилин. Потім злийте воду і обсушіть родзинки та курагу на рушнику. Наріжте курагу на маленькі шматочки.
  3. Розбийте яйця в окрему миску, додайте сіль, збийте їх виделкою. Розтопіть вершкове масло на водяній бані і охолодіть до кімнатної температури.
  4. Просійте борошно разом з содою та розпушувачем у одну миску і перемішайте. Протріть сир через сито або ретельно розітріть його виделкою.
  5. Влийте розтоплене масло до хлібопічки, додайте збиті яйця, потім сир, цукор та, нарешті, насипте борошно.
  6. Горіхи та сухофрукти можна додати у спеціальний відсік для додатків до випічки або після звукового сигналу. Також їх можна додати разом з борошном.
  7. Печіть виріб у хлібопічці у режимі Кекс (процес замісу триває близько 20 хвилин, потім тісто відпочиває, а після цього йде випічка). Після звукового сигналу залиште сирний кекс у хлібопічці ще на 15-20 хвилин.
  8. Викладіть готовий кекс на тарілку, посипте цукровою пудрою і подавайте до чаю. Смачного!

Сирний кекс із горіхами та сухофруктами - це чудовий варіант для солодкого перекусу або сніданку. М'яка текстура кексу та багатий смак роблять його улюбленим десертом багатьох. Експериментуйте зі складниками, додавайте свої улюблені сухофрукти та горіхи, і насолоджуйтеся цими неймовірно смачним ласощами. Запрошуємо вас спробувати цей рецепт і порадувати своїх близьких і гостей неперевершеним смаком сирного кекса!