Печиво з рисового паперу
Час приготування:
90 хв.
Кухня
Інгредієнти:
- 1 упаковка рисового папіру
- 200 г цукру
- 120 г грецьких горіхів
- 150 мл молока
- 50 мл чистої води
- 1 ст.л. меду
- щіпка солі
Рецепт приготування:
- Очистіть грецькі горіхи від шкаралупи, поріжте їх невеликими шматочками. Обсмажте подрібнені горіхи на сухій сковороді до появи приємного аромату, постійно помішуючи лопаткою.
- Зніміть сковороду з вогню і повністю охолодіть. Подрібніть горіхи до стану дрібної крихти за допомогою качалки, м'ясорубки або блендера. Змішайте горіхову крихту з 2 ст.л. цукру у невеликій мисці.
- Розчиніть ложку меду зі щіпкою солі в теплому молоці. Охолодіть молоко до кімнатної температури. Вимочіть аркуш рисового папіру ненадовго в молоці, викладіть його на обробну дошку і посипте горіховою крихтою.
- Намотайте отриманий шар з горіхами ретельно та обережно на дерев'яну паличку для суші та зніміть отриманий рулетик з палички на тарілку або дошку. Рекомендується знімати рулетик таким чином, щоб він трохи зм'явся і став "гармошкою".
- Заверніть рулетики з решти папіру та горіхової начинки, викладіть їх у форму для випічки або на лист, попередньо змащений рослинною олією.
- Випікайте печиво з рисовим папіром протягом приблизно півгодини при 180°C. За цей час підготуйте сироп: змішайте воду з цукром (150-160 г) у маленькій каструльці та поставте на слабкий вогонь.
- Постійно помішуючи, нагрівайте сироп до повного розчинення цукру та отримання прозорої рідини. Зніміть каструлю з вогню і одразу ж залийте ним готові рулетики у формі.
- Через 7-8 хвилин перекладіть готове печиво на тарілку та дайте йому повністю охолонути. Подавайте готовий десерт охолодженим. Насолоджуйтесь смачними рулетиками разом із чаєм або кавою!
Оригінальний рецепт рулетиків з рисовим папіром та грецькими горіхами дає неповторний смаковий досвід. Цей десерт можна сервірувати на будь-який випадок - він буде виглядати чудово на святковому столі або задовольнить ваші гастрономічні бажання у повсякденному житті. Спробуйте змінити начинку рулетиків, додавши свої улюблені інгредієнти, і насолоджуйтесь безліччю варіацій цього чудового десерту. Пригощайте гостей або родину цими витонченими ласощами, порадуйте всіх смачним десертом, створеним з любов'ю.