Панкейки на воді

Панкейки на воді
4.0
(5)
Метод: На плиті
Час приготування: 20 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 120-150 г борошна
  • 120 мл води (бажано газованої, але можна й звичайної)
  • 1 яйце
  • 1 ст. л. оливкової або соняшникової олії
  • 2-3 ч. л. цукру
  • 5 г ванільного цукру або велика щіпка ваніліну
  • 3/4 ч. л. розпушувача для тіста
  • 1/4 ч. л. солі

Рецепт приготування:

  1. Просійте борошно через сито в одну миску, додайте розпушувач, сіль, ванільний цукор або ванілін і перемішайте.
  2. Жовток яйця з'єднайте з водою та розмішайте виделкою до однорідності, а білок на кілька хвилин відправте в морозильник.
  3. З'єднайте жовткову суміш з сухими інгредієнтами і замісіть до однорідності. Збийте білок міксером на високих обертах до стійких піків, під кінець додайте цукор.
  4. Обережними рухами додайте білковий крем до тіста. Розігрійте сковороду на великому вогні. Додайте в тісто з водою столову ложку рослинної олії і перемішайте.
  5. Влийте декілька ложок тіста в центр розігрітої сковороди (не нахиляйте її і не дозволяйте розливатися). Смажте панкейк з обох сторін до легкого золотистого кольору, а потім перенесіть на тарілку й накрийте мискою або глибокою тарілкою.
  6. Приготуйте решту панкейків за аналогічною схемою й подавайте на стіл одразу після готування. Полийте їх медом, джемом, варенням або згущеним молоком. Смачного!

Щоб надати цьому рецепту особливий шарм, спробуйте додати до тіста помелені корицю, мускатний горіх або апельсинову цедру. Це додасть чудовий аромат та неповторний смак вашим найсмачнішім у світі панкейкам. Також можна експериментувати з топінгами, додавати свіжі ягоди, горіхи або карамелізований банан. Рецепт панкейків з ваніллю - це чудовий спосіб розпочати свій день зі смаком та настроєм!