Кавовий кекс

Кухня
Інгредієнти:
- 150 г борошна
- 100 мл води
- 100 г цукру
- 50 мл рослинної олії
- 1,5 ст.л. розчинної кави
- 2-3 ст.л. молока (або води)
- 1 ст.л. какао-порошку
- 10 г ванільного цукру
- ½ ч.л. соди
Рецепт приготування:
- Просійте борошно разом з какао-порошком у велику миску, додайте цукор і перемішайте. Залийте розчинну каву гарячою водою, додайте молоко (або воду) і ретельно розмішайте, доки кавові кристали не розчиняться повністю.
- Поступово додаючи розтоплену рослинну олію, помішуйте суху суміш віночком, доки отримаєте однорідне тісто.
- Згасіть соду кількома краплями оцту, додайте її до тіста і швидко перемішайте.
- Перелийте отримане кавове тісто у змащену маслом і обсипану борошном форму для випічки.
- Випікайте кекс у духовці протягом 30-40 хвилин при 200°C. Вийміть форму, накрийте рушником і залиште до повного охолодження. Потім перекладіть кекс на тарілку і прикрасьте глазур'ю або розтопленим шоколадом. Ось і все. Можна подавати кекс до чаю або кави. Смачного!
Цікавий факт:
Кава є одним із найпопулярних напоїв у світі та має довгу історію. Відомо, що перші кавові зерна були відкриті в Ефіопії, а згодом кава стала розповсюджуватися по всьому світу. Кава має чудові стимулюючі властивості і може додати енергії вашому дню. Кавовий кекс - це чудовий спосіб насолодитися цим незабутнім смаком кави у вигляді солодкого десерту. Випічка кексу наповнить ваш дім ароматом кави, а перший шматочок розтане у роті, подарувавши вам витончений смак еспресо. Спробуйте цей рецепт і порадуйте себе та своїх близьких смачним кавовим десертом!