Кавовий кекс

Кавовий кекс
4.3
(15)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 150 г борошна
  • 100 мл води
  • 100 г цукру
  • 50 мл рослинної олії
  • 1,5 ст.л. розчинної кави
  • 2-3 ст.л. молока (або води)
  • 1 ст.л. какао-порошку
  • 10 г ванільного цукру
  • ½ ч.л. соди

Рецепт приготування:

  1. Просійте борошно разом з какао-порошком у велику миску, додайте цукор і перемішайте. Залийте розчинну каву гарячою водою, додайте молоко (або воду) і ретельно розмішайте, доки кавові кристали не розчиняться повністю.
  2. Поступово додаючи розтоплену рослинну олію, помішуйте суху суміш віночком, доки отримаєте однорідне тісто.
  3. Згасіть соду кількома краплями оцту, додайте її до тіста і швидко перемішайте.
  4. Перелийте отримане кавове тісто у змащену маслом і обсипану борошном форму для випічки.
  5. Випікайте кекс у духовці протягом 30-40 хвилин при 200°C. Вийміть форму, накрийте рушником і залиште до повного охолодження. Потім перекладіть кекс на тарілку і прикрасьте глазур'ю або розтопленим шоколадом. Ось і все. Можна подавати кекс до чаю або кави. Смачного!

Цікавий факт:

Кава є одним із найпопулярних напоїв у світі та має довгу історію. Відомо, що перші кавові зерна були відкриті в Ефіопії, а згодом кава стала розповсюджуватися по всьому світу. Кава має чудові стимулюючі властивості і може додати енергії вашому дню. Кавовий кекс - це чудовий спосіб насолодитися цим незабутнім смаком кави у вигляді солодкого десерту. Випічка кексу наповнить ваш дім ароматом кави, а перший шматочок розтане у роті, подарувавши вам витончений смак еспресо. Спробуйте цей рецепт і порадуйте себе та своїх близьких смачним кавовим десертом!