Вівсяне печиво без олії
Кухня
Інгредієнти:
- 200 г вівсяних пластівців
- 2 яйця
- 3 ст.л. меду
- 3 ст.л. борошна
- 0,5 ч.л. соди
- горіхи та/або сухофрукти - на ваш розсуд
Рецепт приготування:
- Мед трохи розтопіть та підігрійте на водяній бані, додайте соду та перемішайте. Через кілька хвилин додайте сирі яйця до меду з содою та знову перемішайте за допомогою виделки або віночка до однорідності.
- Подрібніть вівсяні пластівці за допомогою кавомолки або блендера, додайте до суміші з яйцем та медом та перемішайте. Потім додайте борошно та знову перемішайте. Залиште тісто для печива на 10-15 хвилин.
- Тим часом розігрійте духовку до 200°C, викладіть на лист пекарський папір. Очистіть горіхи та грубо наріжте; промийте сухофрукти у теплій воді та за необхідності наріжте ножем. Всипте добавки до тіста і перемішайте.
- Вологими руками виготовте невеликі кульки з тіста та трохи притисніть кожну кульку зверху. Випікайте вівсяне печиво без масла протягом 10-12 хвилин. Вийміть лист, перекладіть вироби на решітку та залиште до повного охолодження. Смачного чаювання!
Додаткова інформація:
Вівсяні пластівці містять багато клітковини та незамінних поживних речовин, тому це печиво є смачним та корисним десертом. Мед додає приємну натуральну солодкість, а горіхи збагачують його текстуру та надають додаткового смаку. Експериментуйте зі складом додатків, додавайте ваші улюблені сухофрукти або екзотичні горіхи, щоб розширити смакові горизонти!