Вівсяне печиво без олії

Вівсяне печиво без олії
4.4
(5)
Метод: В духовці
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 200 г вівсяних пластівців
  • 2 яйця
  • 3 ст.л. меду
  • 3 ст.л. борошна
  • 0,5 ч.л. соди
  • горіхи та/або сухофрукти - на ваш розсуд

Рецепт приготування:

  1. Мед трохи розтопіть та підігрійте на водяній бані, додайте соду та перемішайте. Через кілька хвилин додайте сирі яйця до меду з содою та знову перемішайте за допомогою виделки або віночка до однорідності.
  2. Подрібніть вівсяні пластівці за допомогою кавомолки або блендера, додайте до суміші з яйцем та медом та перемішайте. Потім додайте борошно та знову перемішайте. Залиште тісто для печива на 10-15 хвилин.
  3. Тим часом розігрійте духовку до 200°C, викладіть на лист пекарський папір. Очистіть горіхи та грубо наріжте; промийте сухофрукти у теплій воді та за необхідності наріжте ножем. Всипте добавки до тіста і перемішайте.
  4. Вологими руками виготовте невеликі кульки з тіста та трохи притисніть кожну кульку зверху. Випікайте вівсяне печиво без масла протягом 10-12 хвилин. Вийміть лист, перекладіть вироби на решітку та залиште до повного охолодження. Смачного чаювання!

Додаткова інформація:

Вівсяні пластівці містять багато клітковини та незамінних поживних речовин, тому це печиво є смачним та корисним десертом. Мед додає приємну натуральну солодкість, а горіхи збагачують його текстуру та надають додаткового смаку. Експериментуйте зі складом додатків, додавайте ваші улюблені сухофрукти або екзотичні горіхи, щоб розширити смакові горизонти!