Шоколадне печиво
Кухня
Інгредієнти:
- 200 г борошна
- 180 г чорного шоколаду
- 150 г вершкового масла
- 120 г цукру
- 3 ст.л. цукрової пудри
- 2 ст.л. какао-порошку
- 0,5 ч.л. соди
- 0,5 ч.л. ванільного цукру
- щіпка солі
Рецепт приготування:
- Вершкове масло нарізати на кубики середнього розміру та залишити на 30 хвилин при кімнатній температурі. Ножем дрібно порізати шоколад, змішати його в одній мисці з борошном, какао-порошком та содою.
- Потім поєднати розтоплене масло з цукром та збити суміш міксером до отримання пишного однорідного крему без грудочок (приблизно 5 хвилин на високій швидкості).
- Не перестаючи збивати масляний крем, додати цукрову пудру, сіль та ванільний цукор. Збивати ще кілька хвилин до однорідності.
- Поєднати масляний крем із сумішшю борошна та замісити тісто. Скатати з нього ковбаску товщиною близько 4 см, щільно загорнути її харчовою плівкою та покласти в морозильну камеру на годину.
- Після зазначеного часу розігріти духовку до 180 °C, лист змастити маслом або викласти пергаментним папером. Вийняти тісто з морозильника, нарізати його шматочками товщиною 1 см.
- Перекласти заморожене тісто на лист і поставити в розігріту духовку. Випікати шоколадне печиво протягом 10-12 хвилин. Вийняти готове печиво з духовки та дати йому повністю охолонути. Можна подавати з чаєм, кавою або молоком. Смачного!
Тема шоколадних випічок захоплює багатьох гурманів. Відомо, що шоколад має здатність піднімати настрій та дарувати почуття задоволення. За останні роки популярність шоколадної майстерності значно зросла. Шоколадні десерти стали елементом вишуканого кулінарного мистецтва. Вони вперше були відомі ще у Старовинній Мексиці, а згодом стали популярні по всьому світу. Завдяки широкому спектру смаків та текстур, шоколад може задовольнити навіть найвибагливіший смак. Вмикайте свою творчість та починайте експериментувати з різноманітними рецептами шоколадних десертів!