Гарбузовий хліб у хлібопічці

Гарбузовий хліб у хлібопічці
3.8
(5)
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 425 г борошна (білого)
  • 200 г м'якоті гарбуза
  • 120 мл кефіру
  • 75 г кукурудзяного борошна
  • 50 мл чистої води
  • 2 ст.л. оливкової олії (або будь-якої рослинної олії)
  • 1,5 ст.л. насіння гарбуза та/або льону
  • 1,5 ст.л. меду (або кленового сиропу)
  • 1,5 ч.л. солі
  • 1,5 чл. сухих дріжджів

Рецепт приготування:

  1. Гарбуз очистіть та наріжте невеликими кубиками. Покладіть шматочки у невелику  форму для випікання, залийте водою і поставте у  духовку, розігріту до 180°C.
  2. Запікайте гарбуз до м'якості протягом близько 20 хвилин. Потім вийміть форму з духовки, дайте охолонути і розітріть гарбуз із водою до пюре за допомогою картоплем'ялки або виделки.
  3. Перекладіть гарбузове пюре у хлібопічку, додайте кефір з водою та рослинною олією. Додайте суміш кукурудзяного та пшеничного борошна. Розкладіть мед та сіль у різних куточках хлібопічки.
  4. У центрі борошняної суміші зробіть невелику ямку, всипте туди сухі дріжджі. Додайте насіння гарбуза або льону у хлібопічку згідно інструкції (після звукового сигналу, разом з інгредієнтами або у спеціальний відсік).
  5. Печіть гарбузовий хліб за програмою "Основна". Після звукового сигналу перекладіть хліб на решітку та дайте йому повністю охолонути. Після охолодження можна нарізати та подавати хліб до столу.

Доповнення:

Гарбуз - це чудовий овоч, який додає унікальний смак та корисні властивості випічці. Він багатий на бета-каротин, вітаміни та антиоксиданти, які покращують здоров'я шкіри, зору та імунітету. Додавання кефіру до рецепту забезпечує ніжну текстуру та підвищує вміст пробіотиків, корисних для шлунково-кишкового тракту. Експериментуйте з рецептом, додавайте свої улюблені інгредієнти, наприклад, горіхи або сухофрукти, щоб створити смакові варіації цього чудового хліба.