Бісквіт з какао
Кухня
Інгредієнти:
- 6 яєць
- 190 г цукрової пудри
- 120 г борошна
- 80 г вершкового масла
- 2 ст.л. какао-порошку
Рецепт приготування:
- Форму для випічки змастити вершковим маслом та посипати борошном. Розтопити вершкове масло та залишити його охолоджуватись до кімнатної температури.
- Просіяти борошно разом з какао через сито, перемішати.
- У велику миску розбити яйця, додати цукор та поставити миску на водяну баню. Збивати яєчну масу міксером на низькій швидкості, поки вона не нагріється до 40°C (стане трохи теплою), та цукор майже повністю не розчиниться.
- Зняти миску з водяної бані та продовжувати збивати яєчний крем міксером (на високій швидкості) до подвоєння його об'єму.
- Поступово додавати до яєчної маси просіяну борошняну суміш з какао, потім влити розтоплене масло та обережно перемішати.
- Перекласти бісквітне тісто в підготовлену форму та випікати в попередньо розігрітій духовці до 180°C.
- Приблизно через 30-40 хвилин вийняти форму з духовки, накрити її легким рушником. Після повного охолодження можна вийняти бісквіт з форми та перекласти на решітку, дати йому висохнути. Якщо ви збираєтеся готувати з бісквіту торт, залиште його на решітці принаймні на 4 години.
Додаткова інформація:
Шоколадний бісквіт - один із найулюбленіших десертів у багатьох країнах. Його чудовий смак завойовує серця та викликає посмішку на обличчі. Експериментуйте з начинками та утворюйте справжні шедеври кондитерського мистецтва. Подаруйте радість собі та близьким, приготувавши цей чудовий десерт на будь-яке свято або просто для насолоди у буденний день. Оцініть казковий смак шоколадного бисквіту та збережіть цей рецепт у своєму кулінарному арсеналі назавжди!