Бісквіт з какао

Бісквіт з какао
3.9
(15)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 6 яєць
  • 190 г цукрової пудри
  • 120 г борошна
  • 80 г вершкового масла
  • 2 ст.л. какао-порошку

Рецепт приготування:

  1. Форму для випічки змастити вершковим маслом та посипати борошном. Розтопити вершкове масло та залишити його охолоджуватись до кімнатної температури.
  2. Просіяти борошно разом з какао через сито, перемішати.
  3. У велику миску розбити яйця, додати цукор та поставити миску на водяну баню. Збивати яєчну масу міксером на низькій швидкості, поки вона не нагріється до 40°C (стане трохи теплою), та цукор майже повністю не розчиниться.
  4. Зняти миску з водяної бані та продовжувати збивати яєчний крем міксером (на високій швидкості) до подвоєння його об'єму.
  5. Поступово додавати до яєчної маси просіяну борошняну суміш з какао, потім влити розтоплене масло та обережно перемішати.
  6. Перекласти бісквітне тісто в підготовлену форму та випікати в попередньо розігрітій духовці до 180°C.
  7. Приблизно через 30-40 хвилин вийняти форму з духовки, накрити її легким рушником. Після повного охолодження можна вийняти бісквіт з форми та перекласти на решітку, дати йому висохнути. Якщо ви збираєтеся готувати з бісквіту торт, залиште його на решітці принаймні на 4 години.

Додаткова інформація:

Шоколадний бісквіт - один із найулюбленіших десертів у багатьох країнах. Його чудовий смак завойовує серця та викликає посмішку на обличчі. Експериментуйте з начинками та утворюйте справжні шедеври кондитерського мистецтва. Подаруйте радість собі та близьким, приготувавши цей чудовий десерт на будь-яке свято або просто для насолоди у буденний день. Оцініть казковий смак шоколадного бисквіту та збережіть цей рецепт у своєму кулінарному арсеналі назавжди!