Торт "Ніжність"

Торт "Ніжність"
4.4
(8)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Бісквіт для торту:

  • 5 яєць
  • 200 г цукру
  • 200 г борошна
  • щіпка солі

Крем для торту "Ніжність":

  • 250 г вершкового сиру "Маскарпоне"
  • 3 яйця
  • 100 г цукрової пудри

+консервовані ананаси або інші фрукти - на смак

Рецепт приготування:

  1. Розбийте яйця для бісквіту в миску та залиште на 10-20 хвилин при кімнатній температурі. За той час попередньо розігрійте духовку до 170 °C. Застеліть форму для випічки папером для випічки або змастіть її вершковим маслом та присипте борошном.
  2. Додайте до яєць щіпку солі, збийте міксером до пишності. Не перестаючи збивати яйця, поступово додайте цукор тонким струмком та змішуйте на високій швидкості, поки маса не стане дуже пишною і майже білого кольору (приблизно 5-7 хвилин).
  3. Поступово додайте просіяне крізь сито борошно до яєчного крему, перекладіть тісто в підготовлену форму для випічки. Випікайте бисквіт для торту приблизно 45 хвилин до легкого золотистого кольору. Вийміть форму з духовки, накрийте її легкою серветкою та залиште до повного охолодження.
  4. Обережно вийміть охолоджений бісквіт з форми і дайте йому висохнути на решітці. Якщо у вас є час, краще залишити бісквіт на ніч "просохнути" на решітці при кімнатній температурі.
  5. Зранку розріжте готовий бісквіт на два рівних коржі та пропитайте їх (порізану сторону) ананасовим сиропом або сиропом від варення за допомогою силіконової щітки.
  6. Приготуйте крем для торту: відокреміть жовтки від білків, збийте жовтки міксером. Не перестаючи збивати, додайте вершковий сир та змішайте до однорідності. Окремо збийте білки (насадки міксера обов'язково повинні бути чистими) до стійких піків.
  7. Поступово додавайте цукрову пудру, збиваючи білки тонким струмком, змішуйте ще декілька хвилин, доки пудра не розчиниться повністю. Об'єднайте сирний та білковий креми, помішуючи лопаткою.
  8. Покладіть нижній корж на дно знімної форми, намажте верхню сторону кремом та посипте подрібненими ананасами або іншими ягодами або фруктами. Накрийте кремом другий корж, змастивши його залишками крему, поставте в холодильник на ніч.
  9. Після просочення прикрасьте торт "Ніжність" за своїм смаком, зніміть знімну форму та подайте десерт до столу. Смачного!

Цікавий факт:

Торт "Ніжність" відомий своїм ніжним смаком та пишним кремовим покриттям. Спробуйте експериментувати з додаванням різних фруктів, таких як полуниці, вишні або манго, для різноманітності смаків та кольорів. Цей торт стане чудовим доповненням до будь-якого святкового заходу або просто для задоволення вашого та ваших близьких у будь-який час. Готуйте з задоволенням!