Торт "Ніжність"
Кухня
Інгредієнти:
Бісквіт для торту:
- 5 яєць
- 200 г цукру
- 200 г борошна
- щіпка солі
Крем для торту "Ніжність":
- 250 г вершкового сиру "Маскарпоне"
- 3 яйця
- 100 г цукрової пудри
+консервовані ананаси або інші фрукти - на смак
Рецепт приготування:
- Розбийте яйця для бісквіту в миску та залиште на 10-20 хвилин при кімнатній температурі. За той час попередньо розігрійте духовку до 170 °C. Застеліть форму для випічки папером для випічки або змастіть її вершковим маслом та присипте борошном.
- Додайте до яєць щіпку солі, збийте міксером до пишності. Не перестаючи збивати яйця, поступово додайте цукор тонким струмком та змішуйте на високій швидкості, поки маса не стане дуже пишною і майже білого кольору (приблизно 5-7 хвилин).
- Поступово додайте просіяне крізь сито борошно до яєчного крему, перекладіть тісто в підготовлену форму для випічки. Випікайте бисквіт для торту приблизно 45 хвилин до легкого золотистого кольору. Вийміть форму з духовки, накрийте її легкою серветкою та залиште до повного охолодження.
- Обережно вийміть охолоджений бісквіт з форми і дайте йому висохнути на решітці. Якщо у вас є час, краще залишити бісквіт на ніч "просохнути" на решітці при кімнатній температурі.
- Зранку розріжте готовий бісквіт на два рівних коржі та пропитайте їх (порізану сторону) ананасовим сиропом або сиропом від варення за допомогою силіконової щітки.
- Приготуйте крем для торту: відокреміть жовтки від білків, збийте жовтки міксером. Не перестаючи збивати, додайте вершковий сир та змішайте до однорідності. Окремо збийте білки (насадки міксера обов'язково повинні бути чистими) до стійких піків.
- Поступово додавайте цукрову пудру, збиваючи білки тонким струмком, змішуйте ще декілька хвилин, доки пудра не розчиниться повністю. Об'єднайте сирний та білковий креми, помішуючи лопаткою.
- Покладіть нижній корж на дно знімної форми, намажте верхню сторону кремом та посипте подрібненими ананасами або іншими ягодами або фруктами. Накрийте кремом другий корж, змастивши його залишками крему, поставте в холодильник на ніч.
- Після просочення прикрасьте торт "Ніжність" за своїм смаком, зніміть знімну форму та подайте десерт до столу. Смачного!
Цікавий факт:
Торт "Ніжність" відомий своїм ніжним смаком та пишним кремовим покриттям. Спробуйте експериментувати з додаванням різних фруктів, таких як полуниці, вишні або манго, для різноманітності смаків та кольорів. Цей торт стане чудовим доповненням до будь-якого святкового заходу або просто для задоволення вашого та ваших близьких у будь-який час. Готуйте з задоволенням!