Слойки з сиром
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг листкового бездріжджового тіста
- 150 г твердого сиру
- 1 яйце
- 2 ст.л. молока
- кунжут для посипки
Рецепт приготування:
- Заздалегідь вийміть листкове тісто з морозилки, накрийте харчовою плівкою та залиште розморожуватися при кімнатній температурі.
- Після розморожування розкатайте тісто до товщини 0,3-0,5 см, наріжте його на квадрати зі стороною близько 10 см (має бути парна кількість квадратів).
- Натріть сир на великій тертці. Розкладіть сир на половину квадратів, закрийте кожний з них іншим квадратом. Злегка притисніть краї, за бажання можна скористуватись виделкою (притиснути краї по всьому периметру).
- Зробіть кілька неглибоких надрізів на кожному шматочку тіста, перекладіть їх на лист, змащений рослинним маслом або застелений папером для випічки.
- Збийте яйце виделкою, змастіть поверхню всіх виробів та поставте у розігріту духовку. Випікайте сирні слойки приблизно 20-30 хвилин при 180°C.
- Після випікання вийміть лист із духовки та залиште вироби щонайменше на 10-15 хвилин під рушником. Сирні слойки смачні як теплі, так і остиглі. Смачного!
Доповнення:
Сирні слойки - це чудовий варіант перекусу або сніданку, який підійде як для дорослих, так і для дітей. Вони можуть бути приготовлені з різними видами сиру, що надає їм різноманітність смаків. Спробуйте додати до сирної начинки свіжі трави, нарізані овочі або шматочки шинки, щоб створити свої унікальні комбінації смаків. Ви також можете експериментувати з формою та розміром слойок, створюючи цікаві апетитні варіації. Запрошуйте своїх близьких та друзів на смачну випічку та насолоджуйтеся разом приємними моментами зі смаколиками!