Слойки з сиром

Слойки з сиром
4.7
(13)
Метод: В духовці
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг листкового бездріжджового тіста
  • 150 г твердого сиру
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. молока
  • кунжут для посипки

Рецепт приготування:

  1. Заздалегідь вийміть листкове тісто з морозилки, накрийте харчовою плівкою та залиште розморожуватися при кімнатній температурі.
  2. Після розморожування розкатайте тісто до товщини 0,3-0,5 см, наріжте його на квадрати зі стороною близько 10 см (має бути парна кількість квадратів).
  3. Натріть сир на великій тертці. Розкладіть сир на половину квадратів, закрийте кожний з них іншим квадратом. Злегка притисніть краї, за бажання можна скористуватись виделкою (притиснути краї по всьому периметру).
  4. Зробіть кілька неглибоких надрізів на кожному шматочку тіста, перекладіть їх на лист, змащений рослинним маслом або застелений папером для випічки.
  5. Збийте яйце виделкою, змастіть поверхню всіх виробів та поставте у розігріту духовку. Випікайте сирні слойки приблизно 20-30 хвилин при 180°C.
  6. Після випікання вийміть лист із духовки та залиште вироби щонайменше на 10-15 хвилин під рушником. Сирні слойки смачні як теплі, так і остиглі. Смачного!

Доповнення:

Сирні слойки - це чудовий варіант перекусу або сніданку, який підійде як для дорослих, так і для дітей. Вони можуть бути приготовлені з різними видами сиру, що надає їм різноманітність смаків. Спробуйте додати до сирної начинки свіжі трави, нарізані овочі або шматочки шинки, щоб створити свої унікальні комбінації смаків. Ви також можете експериментувати з формою та розміром слойок, створюючи цікаві апетитні варіації. Запрошуйте своїх близьких та друзів на смачну випічку та насолоджуйтеся разом приємними моментами зі смаколиками!