Торт "Дрова під снігом"
Кухня
Інгредієнти:
Тісто для торту "Дрова під снігом":
- 400 г борошна
- 250 г вершкового масла або маргарину
- 200 г сметани
- 200 г цукру
- 1/3 ч.л. соди
- щіпка солі
Начинка для торту:
- 1 кг вишні (без кісточок)
- жменя горіхів (за бажанням)
Крем для торту:
- 700 г сметани 25%
- 250 г цукрової пудри
- 10 г ванільного цукру
Рецепт приготування:
- Заздалегідь вийміть вершкове масло або маргарин з холодильника й залиште його на півгодини при кімнатній температурі, щоб воно стало дуже м'яким. Сметану для тіста змішайте з содою, розмішайте й залиште на 10-15 хвилин.
- Збийте розм'якшене масло міксером на високих обертах до пишності. Не перестаючи збивати, додайте цукор та збивайте ще 5-6 хвилин до його повного розчинення.
- Під час збивання масляного крему додайте ложкою суміш сметани з содою й перемішайте до однорідності. Додайте борошно зі щіпкою солі й замісіть м'яке, нелипке тісто.
- Закрийте миску з тістом кришкою (або оберніть тісто харчовою плівкою) та поставте на півгодини-годину в холодильник. Або замість цього можна винести тісто на 10-15 хвилин у морозильну камеру.
- Вишню переберіть, промийте, видаліть плодоніжки та кісточки. Горіхи очистіть та дрібно поріжте. Злегка обсмажте горіхи на сухій сковороді до приємного аромату.
- Через зазначений час викладіть тісто на стіл, замісіть його руками та розділіть на 15 рівних частин, виготовте з них кульки. Кожну кульку розкатайте в прямокутник зі сторонами приблизно 7 х 20 см.
- По довжині прямокутника викладіть смужку вишні, очищеної від кісточок. З'єднайте краї тіста над вишнею й щільно притисніть. Має утворитися трубочка з пісочного тіста з начинкою.
- Розігрійте духовку до 200 °С, лист покрийте пекарським папером та розкладіть на ньому трубочки (з'єднанням донизу). Випікайте "дрова" для торту приблизно 15-20 хвилин. Коли всі трубочки випеклися, залиште їх повністю охолонути.
- За цей час підготуйте сметанний крем для торту: змішайте сметану з цукровою пудрою, ванільним цукром, та збивайте крем міксером протягом приблизно 7-10 хвилин на високій швидкості.
- На велику плоску тарілку викладіть у ряд 5 трубочок з вишнею, змастіть їх кремом. Наступним шаром викладіть 4 трубочки, знову покрийте їх кремом. Таким чином складіть торт з трубочок, що залишилися (зменшуючи їх кількість на 1 штуку з кожним шаром), промазуючи їх кремом.
- Прикрасьте готовий торт на свій смак (наприклад, натертим шоколадом), поставте його в холодильник на 10-12 годин для просочення. Поріжте готовий торт "Дрова під снігом" на порційні шматочки та подавайте до столу.
Цей торт "Дрова під снігом" не тільки смачний, але й виглядає неймовірно привабливо. Він стане відмінним додатком до будь-якого святкового заходу або просто приємним солодким сюрпризом для вашої родини та друзів. Спробуйте приготувати його самі, порадуйте близьких особливим десертом!