Торт "Дрова під снігом"

Торт "Дрова під снігом"
4.7
(7)
Метод: В духовці
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для торту "Дрова під снігом":

  • 400 г борошна
  • 250 г вершкового масла або маргарину
  • 200 г сметани
  • 200 г цукру
  • 1/3 ч.л. соди
  • щіпка солі

Начинка для торту:

  • 1 кг вишні (без кісточок)
  • жменя горіхів (за бажанням)

Крем для торту:

  • 700 г сметани 25%
  • 250 г цукрової пудри
  • 10 г ванільного цукру

Рецепт приготування:

  1. Заздалегідь вийміть вершкове масло або маргарин з холодильника й залиште його на півгодини при кімнатній температурі, щоб воно стало дуже м'яким. Сметану для тіста змішайте з содою, розмішайте й залиште на 10-15 хвилин.
  2. Збийте розм'якшене масло міксером на високих обертах до пишності. Не перестаючи збивати, додайте цукор та збивайте ще 5-6 хвилин до його повного розчинення.
  3. Під час збивання масляного крему додайте ложкою суміш сметани з содою й перемішайте до однорідності. Додайте борошно зі щіпкою солі й замісіть м'яке, нелипке тісто.
  4. Закрийте миску з тістом кришкою (або оберніть тісто харчовою плівкою) та поставте на півгодини-годину в холодильник. Або замість цього можна винести тісто на 10-15 хвилин у морозильну камеру.
  5. Вишню переберіть, промийте, видаліть плодоніжки та кісточки. Горіхи очистіть та дрібно поріжте. Злегка обсмажте горіхи на сухій сковороді до приємного аромату.
  6. Через зазначений час викладіть тісто на стіл, замісіть його руками та розділіть на 15 рівних частин, виготовте з них кульки. Кожну кульку розкатайте в прямокутник зі сторонами приблизно 7 х 20 см.
  7. По довжині прямокутника викладіть смужку вишні, очищеної від кісточок. З'єднайте краї тіста над вишнею й щільно притисніть. Має утворитися трубочка з пісочного тіста з начинкою.
  8. Розігрійте духовку до 200 °С, лист покрийте пекарським папером та розкладіть на ньому трубочки (з'єднанням донизу). Випікайте "дрова" для торту приблизно 15-20 хвилин. Коли всі трубочки випеклися, залиште їх повністю охолонути.
  9. За цей час підготуйте сметанний крем для торту: змішайте сметану з цукровою пудрою, ванільним цукром, та збивайте крем міксером протягом приблизно 7-10 хвилин на високій швидкості.
  10. На велику плоску тарілку викладіть у ряд 5 трубочок з вишнею, змастіть їх кремом. Наступним шаром викладіть 4 трубочки, знову покрийте їх кремом. Таким чином складіть торт з трубочок, що залишилися (зменшуючи їх кількість на 1 штуку з кожним шаром), промазуючи їх кремом.
  11. Прикрасьте готовий торт на свій смак (наприклад, натертим шоколадом), поставте його в холодильник на 10-12 годин для просочення. Поріжте готовий торт "Дрова під снігом" на порційні шматочки та подавайте до столу.

Цей торт "Дрова під снігом" не тільки смачний, але й виглядає неймовірно привабливо. Він стане відмінним додатком до будь-якого святкового заходу або просто приємним солодким сюрпризом для вашої родини та друзів. Спробуйте приготувати його самі, порадуйте близьких особливим десертом!