Панчо з бананами

Панчо з бананами
5.0
(15)
Метод: В духовці
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Світлий бісквіт:

  • 220 мл кефіру
  • 200 г цукру
  • 150 г борошна
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. соди

Шоколадний бісквіт:

  • 250 мл кефіру
  • 200 г цукру
  • 150 г борошна
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. какао-порошку
  • 1 ч.л. соди

Начинка для торту:

  • 600 мл бананового йогурту (можна замінити іншим солодким йогуртом)
  • 4 банани

Прикраса торту "Панчо":

  • 4 банани
  • 200 г бананового йогурту
  • 100 г темного або молочного шоколаду
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • горіхи для прикраси (за бажанням)
  1. Кефір збити міксером або віночком разом з яйцем, додати просіяне через сито борошно. Додати соду до отриманого тіста, перемішати та перекласти його в форму для випічки, попередньо змащену вершковим маслом або викладену пекарським пергаментом.
  2. Пекти бісквіт на кефірі приблизно 20 хвилин при 180°C. За цей час підготувати шоколадний бісквіт (аналогічно до світлого, але разом з борошном додати какао-порошок). Пекти другий бісквіт до готовності при тій самій температурі.
  3. Обидва бісквіта перекласти на решітку, дати їм повністю охолонути. Потім один з них (наприклад, шоколадний) аккуратно розрізати вздовж на 2 рівні коржі. Одну половину порізати на невеликі кубики.
  4. Другий бісквіт повністю порізати кубиками такого ж розміру. Банани для начинки очистити від шкірки і порізати на невеликі кружечки. З'єднати в одній великій мисці подрібнений бісквіт з бананами та йогуртом, добре перемішати.
  5. На велику плоску тарілку покласти цілий корж, зверху вистелити горою суміш бісквіту з бананами та йогуртом, надати торту руками напівкруглої форми. Змастити поверхню торта 200 г йогурту та покласти в холодильник на ніч для просочення.
  6. Після вказаного часу підготувати прикрасу для торта "Панчо": очистити банани і розрізати кожен з них вздовж на 2 - 3 частини. Шоколад дрібно розбити, розтопити його на водяній бані та змішати з рослинною або вершковою олією до однорідності.
  7. Кожний шматочок банана змазати з одного боку розтопленим шоколадом та притиснути його цим боком до торту. Полити банановий "Панчо" залишком глазурі, посипати горішками. Дати глазурі півгодини затвердіти та подавати торт до столу. Смачного!

Щоб додати цікавості до вашого десерту, ви можете спробувати додати в начинку смажені горішки або кокосову стружку для хрусткості. Торт "Панчо" чудово підійде для особливих випадків або просто, щоб порадувати себе та своїх близьких солодким смаком бананів та шоколаду. Чому ні? Готуйте, дерзайте!