Вітамінний компот з чорної смородини на зиму

 Вітамінний компот з чорної смородини на зиму
4.8
(8)
Метод: На плиті
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 л чистої води
  • 700-800 гр чорної смородини
  • 400 гр цукру

Рецепт приготування страви:

  1. Банки простерилізувати на парі, в духовці або в мікрохвильовці, кришки прокип'ятити протягом 10 хвилин. Смородину перебрати, очистити від листя і сміття, ретельно промити і дати стекти воді.
  2. Чисту воду закип'ятити в каструлі, а смородину розкласти по банках. Залити смородину окропом і прикрити банки кришками (щоб скло не лопнуло, потрібно поставити банки на металеві предмети або металеву поверхню).
  3. Через 10 хвилин злити смородиновий настій у каструлю, додати цукор і поставити на вогонь. Помішуючи, довести рідину до кипіння, проварити протягом півхвилини і залити нею смородину в банках.
  4. Відразу ж закатати банки кришками, перевернути догори дном і укутати ковдрою, залишити до повного охолодження. Зберігати компот із чорної смородини до 1-2 років у темному прохолодному приміщенні.

Додатково: Чорна смородина містить велику кількість вітамінів С та Р, калію, магнію та інших корисних речовин, що позитивно впливають на роботу серцево-судинної та імунної систем. Компот з чорної смородини можна використовувати як окремо, так і як додаток до інших страв.