Вітамінний компот з чорної смородини на зиму
Кухня
Інгредієнти:
- 3 л чистої води
- 700-800 гр чорної смородини
- 400 гр цукру
Рецепт приготування страви:
- Банки простерилізувати на парі, в духовці або в мікрохвильовці, кришки прокип'ятити протягом 10 хвилин. Смородину перебрати, очистити від листя і сміття, ретельно промити і дати стекти воді.
- Чисту воду закип'ятити в каструлі, а смородину розкласти по банках. Залити смородину окропом і прикрити банки кришками (щоб скло не лопнуло, потрібно поставити банки на металеві предмети або металеву поверхню).
- Через 10 хвилин злити смородиновий настій у каструлю, додати цукор і поставити на вогонь. Помішуючи, довести рідину до кипіння, проварити протягом півхвилини і залити нею смородину в банках.
- Відразу ж закатати банки кришками, перевернути догори дном і укутати ковдрою, залишити до повного охолодження. Зберігати компот із чорної смородини до 1-2 років у темному прохолодному приміщенні.
Додатково: Чорна смородина містить велику кількість вітамінів С та Р, калію, магнію та інших корисних речовин, що позитивно впливають на роботу серцево-судинної та імунної систем. Компот з чорної смородини можна використовувати як окремо, так і як додаток до інших страв.