Як зробити малиново-банановий смузі

Як зробити малиново-банановий смузі
4.0
(9)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 200 мл жирного молока або класичного йогурту (без фруктових наповнювачів)
  • 1 середній банан
  • 100 гр свіжої або замороженої малини
  • 1 ст.л. меду/цукрової пудри - або за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Малину скласти в сито і промити під струменем прохолодної води, дати їй стекти. Відправити малину на півтори-дві години в морозилку. 
  2. Банан очистити від шкірки і порізати невеликими шматочками, з'єднати з молоком/йогуртом, медом/цукровою пудрою, замороженою малиною.
  3. Збити всі інгредієнти блендером до отримання рівномірного кольору й однорідної консистенції.
  4. Розлити бананово-малиновий смузі по склянках, прикрасити на свій смак і подавати до столу в охолодженому вигляді відразу після приготування.

Цей смузі містить багато вітамінів, мінералів та антиоксидантів, що корисно для здоров'я. Малина містить антоціаніни, які підтримують здоров'я серця та підвищують імунітет. Банани містять калій, який допомагає контролювати артеріальний тиск та підтримує здоров'я серцево-судинної системи.