Домашній кисель з варенням

Домашній кисель з варенням
4.8
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 л чистої води
  • 200-250 гр варення (варіювати кількість варення залежно від його густоти і насиченості)
  • 1,5 ст.л. картопляного крохмалю
  • 1-3 ст.л. цукру (за смаком)
  • дрібка лимонної кислоти

Рецепт приготування страви:

  1. Близько 100 мл води влити в склянку і поставити в холодильник. Решту води влити в каструлю, додати варення і поставити на вогонь. Помішуючи, довести варення з водою до кипіння.
  2. Одразу після закипання зняти каструлю з вогню й відтиснути рідину від м'якоті (можна це зробити за допомогою сита або марлі, складеної в два шари). Віджату м'якоть ретельно протерти через сито в каструлю з рідиною.
  3. Поставити каструлю на вогонь, холодну воду вийняти з холодильника і розчинити в ній крохмаль. Додати в масу з варення цукор і лимонну кислоту, ретельно розмішати.
  4. Відразу після закипання влити в получученную масу крохмальну рідину, при цьому безперервно помішувати вміст каструлі. Варити кисіль із варення і крохмалю приблизно 1 хвилину до загустіння, постійно помішуючи.
  5. Зняти каструлю з плити, розлити її вміст у формочки або склянки, залишити остигати. Потім поставити кисіль із крохмалю і варення в холодильник і дати йому охолонути не менше години.
  6. Подавати домашній кисіль із варення охолодженим, прикрасивши на свій смак. Смачного!

Подавайте домашній кисіль з варенням охолодженим, прикрасивши його на свій смак. Використовуйте ягоди, фрукти, зефір або вершки, щоб додати смаку та естетичний вигляд страві. Даний рецепт можна змінювати, додавати свої ідеї та унікальний смак.

Кисіль з варенням - це не тільки смачно, але й корисно. Він містить багато вітамінів та антиоксидантів, які допоможуть підвищити імунітет та надати енергії на весь день. Крім того, варення, що використовується в рецепті, збагачує організм вітамінами та мінералами.