Журавлинний кисіль - корисна та смачна страва

Журавлинний кисіль - корисна та смачна страва
3.8
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 450 мл чистої води
  • 100 гр журавлини (свіжої або розмороженої)
  • 5-6 ст.л. цукру (за смаком)
  • 1 ст.л. картопляного крохмалю (з гіркою)

Рецепт приготування страви:

  1. Журавлину скласти в сито, перебрати, промити і просушити. Потім обдати ягоди окропом. Після того, як уся рідина піде з ягід, протерти їх через сито в невелику ємність. У ситі мають залишитися тільки кісточки і шкірки, а в ємності - сік.
  2. Скласти журавлинну м'якоть у невелику каструлю, залити 380-400 мл окропу і поставити на вогонь. Після закипання процідити отриману суміш через сито в каструлю з журавлинним соком, м'якоть можна прибрати.
  3. Поставити воду з соком на вогонь і довести до кипіння, всипати цукор і розмішати. Тим часом у воді, що залишилася (вона має бути холодною), розчинити ложку крохмалю.
  4. Щойно журавлинний сік закипить, влити в нього, помішуючи, крохмальну рідину. Варити журавлинний кисіль ще 1-2 хвилини при слабкому кипінні, помішуючи, до загустіння.
  5. Потім зняти каструлю з вогню, розлити вміст по формах або чашках і залишити кисіль остигати. Після цього прибрати форми на півгодини в холодильник для охолодження. Вийняти готовий кисіль із холодильника і прикрасити на свій смак. Подавати кисіль із журавлини охолодженим як десерт. Смачного!

Журавлинний кисіль є традиційною українською стравою, яку часто подають на святковий стіл. Він також може бути чудовим вибором для тих, хто прагне зберегти своє здоров'я, адже цей напій допомагає зміцнити імунну систему та підвищити рівень енергії в організмі.

Одним із цікавих варіантів приготування журавлинного киселю є додавання до нього м'яти або інших трав для посилення аромату та смаку. Крім того, можна експериментувати з додаванням інших фруктів і ягід, як-от яблука чи малина, щоб створити свій власний унікальний рецепт.