Вінегрет із квашеною капустою
Кухня
Інгредієнти:
- 2 свіжих буряків
- 4 картоплі
- 2-3 моркви
- 2-3 солоні огірочки
- 1 соковите яблуко (за бажанням)
- 1 цибулина
- 200 г квашеної капусти
- 150 г консервованого горошку
- 100 мл рослинного масла
- 3 ст. л. гірчиці
- 2 ст. л. 9% оцту
- сіль та перець - за смаком
Рецепт приготування:
- Обережно промийте всі овочі. Покладіть картоплю та моркву у різні каструлі з кип'ятком. Варіть у шкірці для збереження поживних речовин. Картоплю та моркву готуйте 25-35 хвилин, а буряк - 50-60 хвилин. Зовнішню шкірку овочів зніміть та залиште овочі охолодитися.
- На дрібні кубики наріжте картоплю, буряк та моркву.
- Змішайте всі подрібнені овочі в одній мисці або салатниці.
- Цибулину наріжте маленькими кубиками та додайте до овочів.
- Солоні огірки наріжте дрібними шматочками та додайте до інших інгредієнтів.
- Злийте рідину з банки з горошком та додайте горошок до салату.
- Якщо ви хочете, щоб салат був набагато соковитішим, додайте дрібно нарізане зелене яблуко без шкірки та насіння.
- Останнім кроком додайте квашену капусту (якщо вона довга, наріжте її дрібніше).
- Посоліть та поперчіть салат за смаком. Окремо змішайте гірчицю, рослинну олію та 9% оцет. Полийте цим соусом салат та добре перемішайте.
- Краще залишити вінегрет із квашеною капустою в холодильнику на 30-60 хвилин перед подачею. Подавайте охолодженим. Смачного!
Цей винегрет є чудовим варіантом для весняно-літнього столу. Він барвистий, смачний та надзвичайно корисний завдяки великій кількості овочів та квашеної капусти. Його можна подавати як основну страву, або гарнір до м'ясних страв. Поміркуйте також про власні додатки: горішки, зелень, або навіть твердий сир можуть додати цьому салату особливий акцент смаку. Насолоджуйтесь гастрономічним відкриттям та простим приготуванням!