Вальдорфський салат

Вальдорфський салат
4.1
(8)
Метод: На плиті
Час приготування: 10 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 кисло-солодкі яблука, сочних і зелених (наприклад, Симиренко або Гренні Сміт)
  • 2 стебла селери
  • 50-70 г грецьких горіхів (очищених)
  • декілька листків салату для подачі

Соус для Вальдорфського салату:

  • 2-3 ст.л. майонезу (або сметани, або натурального йогурту)
  • 2 ч.л. французької гірчиці (в зернах)
  • 1 ч.л. лимонного соку
  • сіль, перець, приправа "Прованські трави" або "Італійські трави"

Рецепт приготування:

  1. Очистіть горіхи від шкаралупи, дрібно поріжте і обсмажте на сухій сковороді до появи приємного аромату, часто помішуючи.
  2. Вимийте яблука, розріжте навпіл і видаліть серцевину з насінням. Наріжте м'якоть разом із шкіркою дрібною соломкою або як вам завгодно.
  3. Збризкайте нарізане яблуко лимонним соком і перемішайте, щоб запобігти потемненню яблук.
  4. Промийте стебла селери, видаліть зелень (якщо є) і наріжте їх невеликими кубиками.
  5. Помістіть всі інгредієнти для Вальдорфського салату в одну миску і добре перемішайте.
  6. На невеликому салатному блюді розкладіть листя зеленого салату, а зверху покладіть салат без заправки.
  7. В невеликому посуді змішайте майонез (сметану або йогурт) з гірчицею, лимонним соком, сіллю, перцем та приправою. Покрийте готовий Вальдорфський салат цим соусом і подавайте до столу відразу.

Цей Вальдорфський салат - вишукане поєднання хрусткості селери, солодкості яблук і гострого аромату грецьких горіхів. Додайте нотку свіжості до вашого столу і насолоджуйтеся смаком!

І, до речі, – не забувайте експериментувати! Успіхів вам!