Вальдорфський салат
Кухня
Інгредієнти:
- 2 кисло-солодкі яблука, сочних і зелених (наприклад, Симиренко або Гренні Сміт)
- 2 стебла селери
- 50-70 г грецьких горіхів (очищених)
- декілька листків салату для подачі
Соус для Вальдорфського салату:
- 2-3 ст.л. майонезу (або сметани, або натурального йогурту)
- 2 ч.л. французької гірчиці (в зернах)
- 1 ч.л. лимонного соку
- сіль, перець, приправа "Прованські трави" або "Італійські трави"
Рецепт приготування:
- Очистіть горіхи від шкаралупи, дрібно поріжте і обсмажте на сухій сковороді до появи приємного аромату, часто помішуючи.
- Вимийте яблука, розріжте навпіл і видаліть серцевину з насінням. Наріжте м'якоть разом із шкіркою дрібною соломкою або як вам завгодно.
- Збризкайте нарізане яблуко лимонним соком і перемішайте, щоб запобігти потемненню яблук.
- Промийте стебла селери, видаліть зелень (якщо є) і наріжте їх невеликими кубиками.
- Помістіть всі інгредієнти для Вальдорфського салату в одну миску і добре перемішайте.
- На невеликому салатному блюді розкладіть листя зеленого салату, а зверху покладіть салат без заправки.
- В невеликому посуді змішайте майонез (сметану або йогурт) з гірчицею, лимонним соком, сіллю, перцем та приправою. Покрийте готовий Вальдорфський салат цим соусом і подавайте до столу відразу.
Цей Вальдорфський салат - вишукане поєднання хрусткості селери, солодкості яблук і гострого аромату грецьких горіхів. Додайте нотку свіжості до вашого столу і насолоджуйтеся смаком!
І, до речі, – не забувайте експериментувати! Успіхів вам!