Солодкі веррини-десерти

Солодкі веррини-десерти
4.7
(9)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 банка консервованих груш в сиропі (близько 400 г)
  • 75 г чорного шоколаду
  • 75 г молочного шоколаду
  • близько 150 мл молока
  • 2 ст. ложки крохмалю

Для прикраси:

  • горіхи, кокосова стружка, шматочки банану, фісташки та т.і.

Рецепт приготування:

  1. Вийміть груші з сиропу та наріжте їх дрібними шматочками. Викладіть дрібні груші на дно креманок, це буде першим шаром верринів.
  2. Ножем нашаткуйте чорний шоколад, покладіть його в маленьку посудину, додайте до нього 50 мл молока та поставте на водяну баню. Періодично помішуючи, розігрівайте шоколад до його розплавлення (не перегрівайте).
  3. Залийте гарячим розтопленим шоколадом груші у креманках. Це буде другим шаром десерту. Поставте креманки у холодильник.
  4. З сиропу від груш відлийте приблизно 1/3 (обов'язково холодного), додайте до нього 3 ст. ложки молока, крохмаль та розмішайте, доки останній розчиниться. Поставте в прохолодне місце на 5-7 хвилин.
  5. Решту сиропу поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Поступово вливайте гарячий сироп у крохмальну суміш і поверніть увесь об'єм на вогонь. Прокип'ятіть грушовий пудинг до легкого загусання, постійно помішуючи віночком.
  6. Після варіння зніміть каструлю з вогню та накрийте кришкою, дайте пудингу охолонути. Вийміть охолоджений пудинг зверху на темний шоколадний шар і поставте у холодильник.
  7. Поки застигає грушовий шар, розтопіть молочний шоколад з залишками молока (близько 3 ст. ложки) на водяній бані, постійно розмішуючи шоколад виделкою. Зніміть посудину з водяної бані, охолоньте до кімнатної температури і покрийте ним верх десерту.
  8. Залиште веррини ще на 10-15 хвилин у холодильнику, щоб шоколад застиг. Тим часом приготуйте все для прикраси десертів: підсмажте нарізані горіхи на сухій сковороді, наріжте фрукти/сухофрукти. Подавайте готові охолоджені веррини-десерти, прикрашені за вашим смаком. Смачного!

Цікаво знати:

  • Груші можна використовувати і свіжі, перед цим проваривши їх у сиропі. Варити груші у співвідношенні з водою та цукром 2:1:1 близько півгодини, постійно помішуючи. Після цього нарізані груші можна використовувати для першого шару, а варений грушовий сироп - для пудингу.