Класичний салат "Ніжність"

Класичний салат "Ніжність"
3.8
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 15 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 3 невеликих або 2 великих яблука (кисло-солодкі)
  • 200 г твердого сиру
  • майонез за смаком
  • щіпка солі

Рецепт приготування:

  1. Яйця залити водою, поставити на вогонь і довести до кипіння. Варити яйця круто 10 хвилин, потім злити воду. Залити варені яйця холодною водою і залишити до повного охолодження. Очищені від шкаралупи яйця натерти на великій тертці, рівномірно розкласти в салатниці, змастити майонезом і трохи посолити.
  2. Яблука помити, розрізати навпіл та видалити серцевину. За бажанням можна зняти шкірку ножем. М'якоть натерти на великій тертці, злегка збризнути лимонним соком і перемішати.
  3. Терту масу яблук рівномірно розподілити поверх варених яєць і змастити тонким шаром майонезу.
  4. Сир грубо натерти, змішати з 2-3 ст. ложками майонезу і покрити ним яблучний шар.
  5. Залишити салат "Ніжність" на півгодини у холодильнику для перемішування та просочення смаків.
  6. Прикрасити класичний салат "Ніжність" свіжою зеленню та подавати до столу. Смачного!

Цей салат вражає своєю гармонійною грою смаків. Якщо бажаєте додати трохи екзотики, спробуйте підсолодити майонез гірчицею або додати горіхи для хрусткості. Він ідеально підійде як закуска для святкового столу або просто для повсякденного задоволення. Спробуйте цей рецепт і порадуйте близьких чудовим смаком!