Салат з маринованими гливами
Кухня
Інгредієнти:
- 2 картоплини
- 2 моркви
- 4 яйця
- 2 середні огірки
- 100-150 г маринованих глив
- 1 невелика цибулина
- майонез за смаком
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- У каструлю покласти яйця, залити їх великою кількістю холодної води і поставити на вогонь. Після закипання опустити до води з яйцями промиті картоплю та моркву. Ще через 10 хвилин після закипання вийняти яйця з киплячої води, занурити в холодну воду та дати їм охолонути. Картоплю та моркву варити до готовності ще 20-30 хвилин (загальний час їх варіння складе трохи більше півгодини). Охолоджені варені овочі очистити від шкірки та натерти на великій тертці.
- Огірок натерти, посолити та залишити на 5 хвилин. Після цього віджати його від зайвої вологи за допомогою сита.
- Охолоджені яйця очистити від шкаралупи та натерти на великій тертці.
- Цибулю очистити, якомога дрібніше нарізати ножем, покласти її в друшляк та обварити окропом. Після цього дати стекти всій воді. Мариновані гливи нарізати на дрібні шматочки і змішати з охолодженою цибулею.
- Покласти салат шарами (за бажанням ви можете скористатися салатним кільцем, у такому випадку салат матиме вигляд, як на фото) в такій послідовності: натерту картоплю викласти, змастити майонезом, трохи підсолити та поперчити.
- Наступним шаром викласти мариновані гриби з цибулею.
- Не змащуючи гливи, викласти терту огіркову масу.
- Далі викласти варену терту моркву та змастити її майонезом. Знову підсолити та поперчити.
- Закрити моркву з майонезом зверху тертими яйцями та відправити шарований салат з маринованими грибами на півгодини-годину до холодильника, щоб він добре просочився. Після цього зняти з нього салатне кільце та подавати до столу, прикрасивши за вашим бажанням. Смачного!
Цей салат є чудовим вибором для святкового обіду чи будь-якої важливої події. Його гармонійне поєднання смаків та структур робить його популярним у всіх вікових групах. Відтепер ви можете додати цей рецепт до свого кулінарного арсеналу та радувати своїх близьких чудовим смаком та одночасно оригінальним виглядом страви.