Лечо без олії

Лечо без олії
4.4
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 кг помідорів
  • 2 кг болгарського перцю
  • 150 г цукру
  • 2 ст.л. солі
  • 4-5 зубчиків часнику

Рецепт приготування:

  1. Вимийте помідори, видаліть місце кріплення плодоніжки та пропустіть плоди разом зі шкіркою через м'ясорубку. Поставте томатне пюре на середній вогонь.
  2. Вимийте болгарський перець, видаліть плодоніжки, розріжте перець навпіл, видаліть насіння. Поріжте м'яку частину перцю крупними смужками та додайте їх до гарячих перекручених помідорів.
  3. Додайте до помідорів сіль та цукор, доведіть, помішуючи, до кипіння. Варіть приблизно півгодини на слабкому кипінні, час від часу помішуючи дерев'яною ложкою.
  4. Тим часом стерилізуйте банки та кришки для консервації будь-яким зручним для вас способом (кришки обов'язково прокип'ятіть протягом 10-12 хвилин).
  5. Часник очистіть від оболонки та дрібно поріжте, пересипте у каструлю. Прокип'ятіть літнє лечо ще декілька хвилин і розлийте по стерильних гарячих банках.
  6. Відразу закривайте банки металевими прокіп'яченими кришками, переверніть догори дном і закутайте теплою ковдрою. Залиште так на ніч, щоб скло повністю остигло.
  7. Охолоджені банки покладіть в прохолодне, захищене від сонячних променів приміщення. Літнє лечо без олії разом з іншими заготівлями можна зберігати на зиму приблизно рік.

Цей рецепт літнього лечо з помідорів та перцю дозволить вам насолоджуватися смаком літа протягом холодних зимових днів. Ароматний та соковитий, цей домашній овочевий джем зігріває душу своєю сонячною ноткою. Завдяки власному консервуванню ви збережете смак та вітаміни натуральних продуктів на майбутні місяці. Використовуйте лечо як додаток до страв, соус або начинку, і воно завжди нагадуватиме вам про теплі дні літа.