Теплий салат з ростбіфом та міксом салату

Теплий салат з ростбіфом та міксом салату
4.5
(13)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг яловичини (найкраще використовувати найдовший м'яз (її ж називають товстим краєм))
  • 250 г помідорів черрі
  • 200 г міксу салатів
  • 3 редиски
  • 1 невеликий огірок
  • зубчик часнику
  • гілка базиліку
  • 1 ст. л. кедрових горішків
  • сіль, перець за смаком

Соус до салату:

  • 4 ст. л. оливкової олії
  • 2 ст. л. білого винного оцту
  • 2 ч. л. гірчиці

 

Рецепт приготування:

  1. М'ясо промити, обсушити, з усіх боків натерти сіллю та перцем, дати трохи попромаринуватися. Розігріти на сковороді 1 ст. л. рослинної олії та швидко обсмажити м'ясо з усіх боків до появи золотистої скоринки (не більше хвилини з кожного боку). Перекласти м'ясо в жаропрочну форму та поставити в попередньо розігріту до 200°C духовку на 15 хвилин. Вийняти форму, загорнути ростбиф у фольгу та залишити в вимкненій духовці ще на 10 хвилин, поки готуються інші інгредієнти для салату.
  2. Огірок та редиску помити, натерти на великій тертці. Краще за все вони виходять, якщо використовувати тертку для моркви по-корейськи, або тонко нарізати.
  3. У невеликій посудині змішати оливкову олію, гірчицю та білий винний оцет. Збити виделкою або міксером до однорідності. Це займе 2-5 хвилин.
  4. Мікс салатів промити, відкинути на друшляк та добре підсушити. Руками порвати на невеликі шматочки та скласти у салатницю. Заправити підготовленим соусом та перемішати.
  5. Помідори черрі помити, розрізати навпіл та обсмажити на розігрітій сковороді з 1 ст. л. оливкової олії протягом хвилини. Додати дрібно нарізаний часник, розірвані листочки базиліку та перемішати. Готувати ще півхвилини на середньому вогні, часто помішуючи.
  6. Готове м'ясо витягнути з фольги, нарізати тонкими скибочками. В одній салатниці змішати огірки, редиску, заправлений соусом мікс салатів, обсмажені помідори та перемішати. Додати сіль та перець за смаком, розподілити салат по тарілкам. Кожну порцію прикрасити ломтиками ростбіфу, посипати кедровими горішками та подавати до столу теплим. Смачного!

Спробуйте створити цей захоплюючий рецепт ростбіфу та салату, щоб порадувати своїх близьких або гостей. Комбінація ніжного м'яса з ароматними травами та свіжими овочами створить неперевершений смаковий дует. І нехай після ваших кулінарних творінь палітра смаків набуває нових яскравих кольорів!