Салат "Рафаелло"

Салат "Рафаелло"
4.3
(10)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 г індичого або курячого філе
  • 250 г печериць
  • 150 г майонезу
  • 130 г твердого сиру
  • 3 яйця
  • 1 цибулина
  • 100 г моркви по-корейськи
  • 50 г плавленого сиру (найкраще м'якого)
  • сіль за смаком

Рецепт приготування:

  1. Гриби ретельно промити і добре висушити від вологи. Цибулю очистити та нарізати дрібненькими кубиками, покласти у сковорідку з 2 ст. ложками рослинної олії та посмажити на слабкому вогні протягом 3-4 хвилин, помішуючи, поки він не стане золотистим. Додати дрібно нарізані печериці та підвищити вогонь до середнього. Смажити гриби, помішуючи, доки вони не пустять сік, потім дати йому повністю випаритися і знову смажити гриби на сковорідці з рештою олії ще декілька хвилин, постійно перемішуючи лопаткою. Посолити, поперчити та перекласти на окрему тарілку.
  2. Філе курки або індички опустити в киплячу підсолену воду та варити півгодини після закипання. Злити бульйон, м'ясо охолодити і нарізати на кубики. Одночасно залити яйця холодною водою, поставити каструлю з яйцями на вогонь і довести до кипіння. Через 10 хвилин після закипання злити кип'яток та залити варені яйця льодяною водою, нехай поки охолоджуються.
  3. Відкласти для прикраси у вигляді сирних кульок: 2 ст. ложки грибів з цибулею, трохи відвареного філе, 1 варене яйце і 1-2 ст. ложки корейської моркви. Решту м'яса викласти першим шаром на плоску велику тарілку. Змастити тонким шаром майонезу.
  4. Наступним шаром викласти обсмажені гриби з цибулею, покрити тонкою сіточкою майонезу.
  5. Якщо корейська морква занадто довга - розрізати її ножем навпіл. Викласти моркву на гриби і також трохи змастити майонезом.
  6. Охолоджені два яйця очистити від шкаралупи, крупно натерти і рівномірно розподілити по поверхні моркв'яного шару. Покрити сіточкою майонезу.
  7. У блендер покласти одне очищене дрібно натерте яйце, трохи вареної курятини або індички, трохи грибів з цибулею, моркви, та збити до пюреобразної консистенції. Також можна подрібнити все м'ясорубкою або комбайном.
  8. Додати до отриманої маси трохи топленого пастоподібного сиру, 2-3 ст. ложки буде достатньо, і перемішати. Якщо ви використовуєте твердий топлений сир - його треба дрібно натерти і додати для в'язкості маси ще ложку майонезу.
  9. Більшу частину твердого сиру натерти на великій тертці, а трохи (одну третину від усього сиру) натерти на дрібній. Великонатертим сиром покрити весь салат.
  10. З маси з плавленим сиром утворити невеликі кульки і обваляти їх у дрібно натертому сирі.
  11. Викласти отримані сирні кульки зверху на шари салату і прибрати тарілку в холодильник принаймні на годину. Після просочення салат "Рафаелло" готовий до подачі. Смачного!

Салат "Рафаелло" - це не просто страва. Це шедевр гастрономічного мистецтва, який додасть особливого шарму будь-якому святковому столу. Ця страва вражає своєю ніжністю, ароматом та смаком. Спробуйте приготувати її самі, порадуйте своїх близьких незабутнім кулінарним досвідом!