Салат Олів'є у вигляді півня
Кухня
Інгредієнти:
- 2 картоплини
- 1 морква
- 2 яйця
- 150 г вареної ковбаси або сосисок
- 1 помідор
- 1 болгарський перець
- 1 свіжий огірок
- невеликий пучок кропу та петрушки
- майонез за смаком
- 1 горошини перцю
- сіль за смаком
Рецепт приготування:
- Заздалегідь зварити овочі та яйця: яйця залити багатою кількістю холодної води та довести до кипіння. Після закипання додати моркву та картоплю у шкірці. Через 10 хвилин після закипання вийняти яйця і покласти їх у миску з холодною водою. Моркву та картоплю варити ще 20 хвилин після готовності яєць. Після цього вийняти варені овочі з каструлі та дати їм повністю охолонути.
- Картоплю очистити від шкірки, порізати маленькими кубиками, покласти в миску.
- Моркву нарізати ножем якнайдрібніше, відправити до картоплі.
- Білки яєць відділити від жовтків, порубати кубиками, такими ж за розміром, як і морква. Додати до інших інгредієнтів у мисці.
- Огірок очистити від шкірки, подрібнити та пересипати в салат.
- Ковбасу/сосиски порізати кубиками.
- Додати майонез, поперчити за смаком.
- Добре все перемішати.
- Сформувати готовий салат "Олив'є-півник" у вигляді півника на великій плоскій тарілці.
- Жовтки натерти на дрібній тертці і обсипати рівномірно весь салат.
- Прикрасити салат у вигляді півника: зробити борідку, дзьоб та гребінець із червоного болгарського перцю. На місце очей можна покласти горошину чорного перцю.
- За допомогою соломки болгарського перцю, шматочків помідору та гілочок зелені зробити крило і хвіст півника. Виявіть креативність!
- Прикрасити низ новорічного салату гілочками зелені та дати готовій страві настоятися півгодини (не обов'язково). Смачного!
Салат "Олив'є-півник" — це справжнє мистецтво на вашому столі. Ця страва не тільки смачна, але й вражаюча виглядом. Вона відмінно підійде для будь-якого святкового заходу, де важливо не тільки порадувати гостей смаком, але й залишити незабутнє враження своєю кулінарною майстерністю. Спробуйте створити цей салат, подаруйте собі та своїм близьким святковий настрій та незабутні відчуття!