Салат Олів'є у вигляді півня

Салат Олів'є у вигляді півня
4.8
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 картоплини
  • 1 морква
  • 2 яйця
  • 150 г вареної ковбаси або сосисок
  • 1 помідор
  • 1 болгарський перець
  • 1 свіжий огірок
  • невеликий пучок кропу та петрушки
  • майонез за смаком
  • 1 горошини перцю
  • сіль за смаком

Рецепт приготування:

  1. Заздалегідь зварити овочі та яйця: яйця залити багатою кількістю холодної води та довести до кипіння. Після закипання додати моркву та картоплю у шкірці. Через 10 хвилин після закипання вийняти яйця і покласти їх у миску з холодною водою. Моркву та картоплю варити ще 20 хвилин після готовності яєць. Після цього вийняти варені овочі з каструлі та дати їм повністю охолонути.
  2. Картоплю очистити від шкірки, порізати маленькими кубиками, покласти в миску.
  3. Моркву нарізати ножем якнайдрібніше, відправити до картоплі.
  4. Білки яєць відділити від жовтків, порубати кубиками, такими ж за розміром, як і морква. Додати до інших інгредієнтів у мисці.
  5. Огірок очистити від шкірки, подрібнити та пересипати в салат.
  6. Ковбасу/сосиски порізати кубиками.
  7. Додати майонез, поперчити за смаком.
  8. Добре все перемішати.
  9. Сформувати готовий салат "Олив'є-півник" у вигляді півника на великій плоскій тарілці.
  10. Жовтки натерти на дрібній тертці і обсипати рівномірно весь салат.
  11. Прикрасити салат у вигляді півника: зробити борідку, дзьоб та гребінець із червоного болгарського перцю. На місце очей можна покласти горошину чорного перцю.
  12. За допомогою соломки болгарського перцю, шматочків помідору та гілочок зелені зробити крило і хвіст півника. Виявіть креативність!
  13. Прикрасити низ новорічного салату гілочками зелені та дати готовій страві настоятися півгодини (не обов'язково). Смачного!

Салат "Олив'є-півник" — це справжнє мистецтво на вашому столі. Ця страва не тільки смачна, але й вражаюча виглядом. Вона відмінно підійде для будь-якого святкового заходу, де важливо не тільки порадувати гостей смаком, але й залишити незабутнє враження своєю кулінарною майстерністю. Спробуйте створити цей салат, подаруйте собі та своїм близьким святковий настрій та незабутні відчуття!