Салат "Різдвяний віночок"

Салат "Різдвяний віночок"
4.3
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 г курячого філе
  • 1 буряк
  • 3 середні картоплини
  • 3 яйця
  • 1 морква
  • 0,5 банки консервованої кукурудзи
  • близько 50 г грецьких горіхів
  • зерна одного середнього гранату (для прикраси)
  • великий пучок зелені (кроп, петрушка)
  • 1-2 зубчики часнику
  • майонез - за смаком
  • сіль, перець - за смаком

 

Рецепт приготування:

  1. Зберіть всі інгредієнти. Ретельно вимийте овочі, залишивши їх зі шкіркою. Розморожене куряче філе промийте та обсушіть. Грецькі горіхи підсмажте на сухій сковороді для аромату. Потім подрібніть їх.
  2. Покладіть куряче філе у киплячу підсолену воду і варіть близько 30 хвилин до готовності. Потім охолодіть та подрібніть.
  3. Велику каструлю наповніть водою, покладіть до неї яйця та овочі. Варіть овочі близько 8-10 хвилин, а яйця – доки вони не стануть твердими. Охолодіть овочі та яйця.
  4. Очищену моркву натріть на тертці, змішайте з майонезом та невеликою кількістю солі. Розташуйте навколо середини великої плоскої тарілки.
  5. Картоплю теж натріть, змішайте з майонезом та сіллю. Покладіть її на морквяний шар.
  6. Свіжий буряк натріть, додайте тертий часник, горіхи, майонез та сіль за смаком. Викладіть буряковий шар.
  7. Яйця розітріть, змішайте з майонезом та сіллю. Викладіть яйцевий шар поверх усього.
  8. Прикрасьте салат зеленню, зернами гранату та кукурудзою. Додайте майонезну сітку. Охолодіть принаймні 2 години перед подачею.

Салат "Різдвяний віночок" - це не просто страва, це справжнє кулінарне мистецтво, яке перенесе вас за святковий стіл з теплими почуттями та радістю. Спробуйте його приготувати для своїх близьких і додайте чарівного смаку до святкового настрою!