Салат "Різдвяний віночок"
Кухня
Інгредієнти:
- 300 г курячого філе
- 1 буряк
- 3 середні картоплини
- 3 яйця
- 1 морква
- 0,5 банки консервованої кукурудзи
- близько 50 г грецьких горіхів
- зерна одного середнього гранату (для прикраси)
- великий пучок зелені (кроп, петрушка)
- 1-2 зубчики часнику
- майонез - за смаком
- сіль, перець - за смаком
Рецепт приготування:
- Зберіть всі інгредієнти. Ретельно вимийте овочі, залишивши їх зі шкіркою. Розморожене куряче філе промийте та обсушіть. Грецькі горіхи підсмажте на сухій сковороді для аромату. Потім подрібніть їх.
- Покладіть куряче філе у киплячу підсолену воду і варіть близько 30 хвилин до готовності. Потім охолодіть та подрібніть.
- Велику каструлю наповніть водою, покладіть до неї яйця та овочі. Варіть овочі близько 8-10 хвилин, а яйця – доки вони не стануть твердими. Охолодіть овочі та яйця.
- Очищену моркву натріть на тертці, змішайте з майонезом та невеликою кількістю солі. Розташуйте навколо середини великої плоскої тарілки.
- Картоплю теж натріть, змішайте з майонезом та сіллю. Покладіть її на морквяний шар.
- Свіжий буряк натріть, додайте тертий часник, горіхи, майонез та сіль за смаком. Викладіть буряковий шар.
- Яйця розітріть, змішайте з майонезом та сіллю. Викладіть яйцевий шар поверх усього.
- Прикрасьте салат зеленню, зернами гранату та кукурудзою. Додайте майонезну сітку. Охолодіть принаймні 2 години перед подачею.
Салат "Різдвяний віночок" - це не просто страва, це справжнє кулінарне мистецтво, яке перенесе вас за святковий стіл з теплими почуттями та радістю. Спробуйте його приготувати для своїх близьких і додайте чарівного смаку до святкового настрою!