Відкритий пиріг з горіхами, родзинками та заливкою зі згущеного молока

Відкритий пиріг з горіхами, родзинками та заливкою зі згущеного молока
4.7
(11)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • волоські горіхи – 200 г
  • згущене варене молоко – 1 банка
  • яйця – 4 шт.
  • цукор – 40 г
  • розпушувач – 10 г
  • борошно – 200 г
  • молоко – 400 мл
  • ізюм – 50 г

Рецепт приготування:

  1. Якщо хочеться потішити сім'ю чудовими ласощами, а часу зовсім мало, можна приготувати пиріг зі згущеним молоком. Ізюм і волоські горіхи чудово поєднуються між собою, вони надають страві насичений смак.
  2. У глибокій мисці ретельно збиваємо 2/3 частини згущеного молока та яйця.
  3. До отриманої суміші додаємо розпушувач, цукор. Добре перемішуємо.
  4. Засипаємо борошно, ретельно та уважно замішуємо тісто.
  5. Промиваємо ізюм, подрібнюємо горіхи. Додаємо їх до тіста.
  6. Розігріваємо духовку до 200 градусів.
  7. Викладаємо тісто в силіконову форму, готуємо страву протягом півгодини.
  8. Перевіряємо готовність пирога за допомогою сірника. Якщо сірник залишився сухим, виймаємо випічку з духовки.
  9. Поки десерт остигає, готуємо заливку. Для цього заливаємо в каструлю молоко, додаємо залишену частину згущеного молока. Розігріваємо суміш на невеликому вогні.
  10. Пиріг поливаємо молочним сиропом, посипаємо подрібненими горіхами.
  11. Залишаємо десерт в вимкненій духовці, це дозволить йому добре просочитися.

Додаткова інформація:

Волоські горіхи не лише додають пирогу неперевершений смак, але й мають корисні властивості. Вони багаті на омега-3 жирні кислоти, що позитивно впливають на здоров'я серця. Також горіхи містять антиоксиданти, які захищають клітини від ушкоджень. Цей пиріг – не тільки смачний, але й корисний десерт для всієї родини!