Пиріг з рибою в духовці
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг хека
- 400 г квашеної капусти
- 250 г маргарину
- 100 мл теплого молока
- 2 ст. борошна (може і більше)
- 2 ст.л. цукру
- 1 цибулина
- 1 яйце
- 1 ст.л. сухих дріжджів
- 0,5 ч.л. кмину
- сіль і перець за смаком
Рецепт приготування:
Ця цікава страва з доступних продуктів здивує гостей та урізноманітнить щоденне харчування. Можна використовувати будь-яку рибу, а не лише ту, що вказана в рецепті.
- У невелику миску додаємо дріжджі, чайну ложку цукру та столову ложку борошна. Поступово заливаємо їх теплим молоком, постійно помішуючи до повного розчинення інгредієнтів.
- Відставляємо опару вбік на чверть години.
- За цей час розтираємо маргарин з двома великими ложками борошна, щоб вийшла крупна крихта. Додаємо залишок цукру, щіпку солі та вливаємо опару, що підійшла. Якщо вона буде занадто густою, то додаємо трохи води.
- Замішуємо тісто руками, накриваємо його харчовою плівкою та відправляємо в холодильник на 2 години. За цей час воно має збільшитись у об'ємі приблизно в півтора рази.
- Квашену капусту тушкуємо на середньому вогні до появи золотистого відтінку, після чого чекаємо, коли вона охолоне до кімнатної температури.
- Рибу відділяємо від кісток і нарізаємо невеликими шматочками. Дрібно шаткуємо цибулю та з'єднуємо її з основним інгредієнтом. Заправляємо начинку сіллю, кмином та чорним меленим перцем.
- Тісто ділимо на дві нерівні частини. Більшу частину розкачуємо та викладаємо на змащену маслом форму. Потім викладаємо начинку – капусту та рибу з цибулею.
- Накриваємо її другим тонким шаром тіста та добре «закриваємо» краї.
- Верхівку змащуємо збитим яйцем, щоб утворилась рум'яна скоринка.
- Випікаємо пиріг при температурі 220 градусів до появи золотистого відтінку. На це піде не більше півгодини.
Цікавий факт:
Якщо ви хочете додати рецепту особливу нотку, спробуйте замінити ріпчасту цибулю на зелену. Але переконайтеся, що пера цибулі свіжі та не ушкоджені. Це додасть страві більш ніжний та свіжий аромат.