Пиріг з рибою в духовці

Пиріг з рибою в духовці
4.1
(9)
Метод: В духовці
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг хека
  • 400 г квашеної капусти
  • 250 г маргарину
  • 100 мл теплого молока
  • 2 ст. борошна (може і більше)
  • 2 ст.л. цукру
  • 1 цибулина
  • 1 яйце
  • 1 ст.л. сухих дріжджів
  • 0,5 ч.л. кмину
  • сіль і перець за смаком

Рецепт приготування:

Ця цікава страва з доступних продуктів здивує гостей та урізноманітнить щоденне харчування. Можна використовувати будь-яку рибу, а не лише ту, що вказана в рецепті.

  1. У невелику миску додаємо дріжджі, чайну ложку цукру та столову ложку борошна. Поступово заливаємо їх теплим молоком, постійно помішуючи до повного розчинення інгредієнтів.
  2. Відставляємо опару вбік на чверть години.
  3. За цей час розтираємо маргарин з двома великими ложками борошна, щоб вийшла крупна крихта. Додаємо залишок цукру, щіпку солі та вливаємо опару, що підійшла. Якщо вона буде занадто густою, то додаємо трохи води.
  4. Замішуємо тісто руками, накриваємо його харчовою плівкою та відправляємо в холодильник на 2 години. За цей час воно має збільшитись у об'ємі приблизно в півтора рази.
  5. Квашену капусту тушкуємо на середньому вогні до появи золотистого відтінку, після чого чекаємо, коли вона охолоне до кімнатної температури.
  6. Рибу відділяємо від кісток і нарізаємо невеликими шматочками. Дрібно шаткуємо цибулю та з'єднуємо її з основним інгредієнтом. Заправляємо начинку сіллю, кмином та чорним меленим перцем.
  7. Тісто ділимо на дві нерівні частини. Більшу частину розкачуємо та викладаємо на змащену маслом форму. Потім викладаємо начинку – капусту та рибу з цибулею.
  8. Накриваємо її другим тонким шаром тіста та добре «закриваємо» краї.
  9. Верхівку змащуємо збитим яйцем, щоб утворилась рум'яна скоринка.
  10. Випікаємо пиріг при температурі 220 градусів до появи золотистого відтінку. На це піде не більше півгодини.

Цікавий факт:

Якщо ви хочете додати рецепту особливу нотку, спробуйте замінити ріпчасту цибулю на зелену. Але переконайтеся, що пера цибулі свіжі та не ушкоджені. Це додасть страві більш ніжний та свіжий аромат.