Відкритий пиріг з фаршем та картоплею в духовці.

Відкритий пиріг з фаршем та картоплею в духовці.
4.4
(15)
Метод: В духовці
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • м'ясний фарш – 300 г
  • картопля – 2 шт.
  • мелений перець і сіль за смаком
  • 2 щіпки харчової соди
  • 600 г борошна
  • 2 яйця
  • масло вершкове і оливкове – по 50 г

Рецепт приготування:

  1. Для відкритого пирога обирайте жирний фарш. Найкраще підходить свинячий або бараний. Якщо ви дотримуєтеся дієти, візьміть курячий або індичий фарш.
  2. У окремій ємності змішайте кефір з оливковою олією, сіллю та содою. Поступово додавайте борошно, ретельно все перемішайте. Залиште тісто під рушником на 15 хвилин.
  3. Картоплю почистіть, натріть на тертці та змішайте з фаршем.
  4. До суміші фаршу та картоплі додайте дрібно порізану цибулю. Посоліть та поперчіть за смаком.
  5. Розкачайте тісто в тонкий пласт, товщиною близько трьох міліметрів. На середину основи викладіть фарш, загорніть краї. Зверху змастіть пиріг збитими яйцями.
  6. Випікайте в духовці, розігрітій до 200 градусів, протягом 45-50 хвилин.
  7. За 10 хвилин до готовності можна посипати пиріг тертим сиром.

Додаткова порада:

Якщо ви любите соковиту начинку, додайте в фарш з картоплею один помідор. Він надасть легку кислинку та зробить начинку більш соковитою.

Цей пиріг стане відмінним варіантом для сімейного обіду або вечері. Ви також можете експериментувати з різними видами фаршу та додатковими інгредієнтами, наприклад, грибами чи зеленню, для надання особливої смакової нотки вашому пирогу.