Відкритий пиріг з варенням на швидку руку

Відкритий пиріг з варенням на швидку руку
4.3
(11)
Метод: В духовці
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 150 г варення (будь-якого, на ваш смак)
  • 15 г дріжджів
  • 200 мл молока
  • 2,5 ст. борошна
  • 1 яєчний жовток
  • 100 мл рослинної олії
  • 100 г цукру
  • 1 щіпка солі

Рецепт приготування:

  1. Молоко підігріваємо на плиті до 40°C, додаємо спочатку дріжджі. Розчиняємо їх. Те саме робимо з цукром і сіллю.
  2. Відставляємо, всипаємо 2 склянки просіяного борошна, ретельно перемішуємо.
  3. Вливаємо олію, продовжуємо мішати, поки консистенція маси не стане однорідною. Додаємо залишене борошно. Замішуємо тісто.
  4. Накриваємо рушником або серветкою, щоб поверхня не засихала, і ставимо в тепле місце на 2 години.
  5. Приминаємо тісто руками. Відрізаємо від нього невеликий шматок. Він буде потрібен як прикраса.
  6. Дно форми для випічки змащуємо олією, розподіляємо тісто. Формуємо бортики.
  7. Рівномірно викладаємо варення, залишаючи 1 см до країв.
  8. Відкладену частину тіста дуже тонко розкачуємо, нарізаємо смужками, плетемо з них косичку. Також вирізаємо одну квітку, листочки. Виявляємо фантазію.
  9. Всім цим прикрашаємо виріб. Чекаємо 20 хвилин, щоб пиріг трохи піднявся.
  10. Верхівку змащуємо заздалегідь збитим курячим жовтком.
  11. Ставимо в розігріту до 180°C духовку, встановлюємо час на 35 хвилин.
  12. Готовність перевіряємо за допомогою дерев'яної зубочистки.
  13. Виймаємо з духовки, охолоджуємо прямо у формі, потім викладаємо на велику плоску тарілку та розрізаємо на порції.

Додаткові поради:

  • В тісто можна додати лимонну або апельсинову цедру для особливого аромату.
  • Експериментуйте з різними видами варення: абрикосове, малинове чи ягідне - кожен варіант додасть пирогу свою унікальну нотку.
  • Це простий, але надзвичайно смачний рецепт, який може стати вашою таємницею домашнього затишку та тепла. Запрошуйте родину чи друзів, щоб разом насолодитися цим домашнім десертом!